Суддя з Корця нікого не судитиме ще два місяці

732 0

Ми у соцмережах:

Суддя з Корця нікого не судитиме ще два місяці

Вища рада правосуддя продовжила строк тимчасового відсторонення судді Корецького районного суду Євгена Кулика від здійснення правосуддя.

Сьогодні Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 26 липня 2023 року строк тимчасового відсторонення судді Корецького районного суду Євгена Кулика Євгена від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України. Про підозру йому повідомлено 4 квітня 2023 року. Ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

1 травня 2023 року ВРП тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя на час досудового розслідування – до 4 червня 2023 року.

Ухвалою Вищого антикорупційного суду від 19 травня 2023 року строк досудового розслідування продовжено до чотирьох місяців.

Обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення Кулика від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

Тому, враховуючи ризики здійснення правосуддя суддею Куликом за викладених у клопотанні обставин, а також співмірність між такими засадами, як незалежність та недоторканність судді і наслідками продовження строку тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, Вища рада правосуддя дійшла висновку про необхідність задоволення клопотання. 

Читайте також: Суддю з Корця підозрюють у хабарництві

Попався п’яним — їдь у Корець


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також