Суддям у Рівному — комфортні кабінети

2229 0

Ми у соцмережах:

Суддям у Рівному — комфортні кабінети

Навколо будівлі колишнього військкомату, що на вулиці 16 Липня у Рівному, днями поставили паркан, а це значить, що розпочнеться її ремонт — будуть в ній комфортні кабінети для суддів Рівненського окружного адміністративного суду. Обійдеться комфорт суддів у 44 мільйони.

Нагадаємо, облаштовувати це приміщення для суду розпочали ще кілька років тому — відремонтували, щоправда, лише частину. Планують до кінця року повністю завершити перевтілення занедбаної будівлі колишнього військкомату. Після ремонту в тій частині знаходитимуться особисті кабінети суддів.

Аліна Хіночик, прессекретар Рівненського окружного адміністративного суду:

— Усі пам’ятають, в якому стані була ця будівля, коли сюди заїхав суд. Були проблеми із дахом, із комунікаціями. Словом, приміщення були не призначені для нормального функціонування суду, тому ми почали це змінювати. У перших двох чергах будівельних робіт провели реконструкцію двох перших частин приміщення. Зараз у першій секції знаходяться судові зали, там проходять засідання. Через це ремонт третьої черги ніяк не вплине на роботу суду. Завершити ремонт ми планували набагато раніше. Однак у минулому році держава не виділила на це коштів. Обіцяють, що гроші надійдуть в цьому році. Оскільки будуть гроші, то й почали роботи.

Тендер на капітальну реконструкцію будівлі колишнього військкомату відбувся ще в 2019 році. Право на реконструкцію будівлі виграла компанія «Опорядрембуд» — саме вона ремонтувала її й раніше. І, як видно, є улюбленицею рівненських суддів. Адже «Опорядрембуд» реконструював раніше приміщення для Північно-західного апеляційного господарського суду на вулиці Яворницького та Апеляційного суду Рівненської області на Набережній.

Реконструкцію будівлі окружного адмінсуду на вул. 16 Липня, як видно з умов тендера, оцінювали в 43 мільйони 989 тисяч гривень. Але така сума була визначена ще у 2019 році. З того часу кілька разів зростали ціни на будівельні матеріали. Більше того, проєктанти могли не врахувати деяких нюансів конструкцій будівлі. Тому вартість робіт точно збільшиться.

Роман Симонюк, керівник будівельної фірми:

— Відремонтуємо усі капітальні конструкції будівлі, зробимо дах, поставимо нові вікна. Робитимемо все відповідно до підписаного раніше договору. Підозрюємо, що у ході виконання робіт можуть виникнути певні зміни. Адже будівля стара, не виключені зміни проєктних рішень. Треба розуміти, що реконструкція старої будівлі — це не будівництво нової. Завжди виникають нюанси.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також