Суди зміцнюють стіни

1544 0

Ми у соцмережах:

Суди зміцнюють стіни

Три суди в області, які мають адмінбудівлі у Рівному на вулицях Яворницького, Набережній та 16 Липня, отримають загалом 25 мільйонів бюджетних коштів на їхню реконструкцію.

Надбудує мансарду, витративши понад 3,3 мільйона державних коштів, Рівненський апеляційний господарський суд, який розташований у приміщенні на вулиці Яворницького у Рівному. 21 грудня за результатами тендера укладено угоду на реконструкцію приміщення з ТОВ "Реноме-Євробуд". Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель". Стіни муруватимуть з керамічної цегли та легкого бетонного каменю, підлогу викладуть керамічною плиткою, вставлять металопластикові вікна, двері — металопластикові та дерев'яні, дах мансарди мають утеплити й вкрити металочерепицею, фасад утеплити й пофарбувати. Також мають реконструювати комунікації та замостити двір фігурною плиткою. На реконструкцію приміщення Господарського суду Рівненської області, що на вулиці Набережній, виділено 16,8 мільйона гривень. За результатами тендера ремонт проводить місцеве ТОВ "Фірма Опорядрембуд", половина статутного капіталу цієї компанії належить Тамарі Дубас, дружині голови правління "Рівнегазу". Ще 6 мільйонів гривень державних грошей передбачається витратити на реконструкцію двоповерхового приміщення колишнього міського військкомату на вулиці 16 Липня. Тепер в цьому приміщенні розташований Рівненський окружний адміністративний суд. Будівлю вже обнесли будівельним парканом, роботи почалися.

Коментарі

Василь Шарапа, голова Рівненського окружного адміністративного суду: — У грудні місцева фірма ПП "Ранг" почала реконструкцію тієї частини будівлі, де донедавна знаходився міський військкомат. Після реконструкції там будуть розташовані зали судових засідань, кабінети суддів Рівненського окружного адміністративного суду. Реконструкція передбачає добудову ще одного поверху. Як довго триватиме реконструкція — поки сказати важко. Залежатиме від фінансування. Кошти надходять з державного бюджету. На наступний рік на реконструкцію приміщення передбачено лише 300 тисяч гривень. В той час як всього потрібно близько шести мільйонів гривень. Після завершення робіт будівельники мають приступити до реконструкції тієї частини будівлі, де нині засідає окружний адміністративний суд. Віктор Марач, голова Господарського суду Рівненської області: — Відбувся тільки тендер, визначено його переможця, але гроші ще не виділено. Тому ще невідомо, коли розпочнеться реконструкція та скільки вона триватиме. Роботи ж чимало. Раніше це було приміщення дитячого садка, там великі зали по 80 метрів квадратних. Їх необхідно повністю перепланувати. Також потрібно буде, зокрема, зміцнити конструкції, встановити автономне опалення, замінити вікна та двері, "підняти" третій поверх, благоустроїти територію. Стосовно того, чому фактично під кінець року одразу три рівненських суди провели тендери на реконструкцію своїх приміщень, то, як на мене, можливо тому, що передбачається, що у наступному році такі тендери проводитиме тільки Державна судова адміністрація України. Отже, є ризик, що переможцем стане якась із сумнівних київських фірм, а не одна з давно відомих місцевих рівненських будівельних компаній, на яку можна покластися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також