Судитимуть чиновника, через якого у Рівне не літають Боїнги

1893 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть чиновника, через якого у Рівне не літають Боїнги

40-річного Максима Агеєва, головного спеціаліста відділу технагляду в Департаменті з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА, судитимуть за неналежне виконання службових обов’язків, що завдало збитків державі на суму понад 1,6 млн. грн.

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального Кодексу України, тобто посадовця обвинувачують у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Пресслужба прокуратури Рівненської області повідомляє: за версією слідства, посадовець, у 2017 році, працюючи в одному з Департаментів Рівненської обласної державної адміністрації, до повноважень якого входило проведення технічного нагляду та контролю за здійсненням будівництва будівель і споруд, безпідставно погодив та підписав акти виконаних робіт з ремонту руліжної доріжки ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне». Зокрема, як встановлено висновками судової експертизи, якість фактично виконаних робіт не відповідала вимогам будівельних норм, а їх вартість завищено на суму понад 1,6 млн. грн. та у подальшому оплачено замовником за бюджетні кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими обласного управління поліції за оперативного супроводу працівників управління СБ України в області.

За скоєне чоловікові загрожує покарання -  позбавлення волі строком від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте більше: Рівненський аеропорт: поки хтось не сяде, Боїнги не полетять?
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також