Судитимуть рівнян та волинян за те, що з польського «Cirrus» варили метамфетамін

1130 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть рівнян та волинян за те, що з польського  «Cirrus» варили метамфетамін

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників організованої злочинної групи за фактами контрабанди прекурсорів, а також виготовлення наркотичних речовин з них. До її складу входили два жителі Рівненщини та троє – з Волині.

 За даними слідства, злочинну групу у квітні 2019 року створив та очолив з метою отримання доходів на постійній основі 35-річний житель Рівненської області, до якої залучив ще 4 осіб.

Вказаний чоловік підібрав 3 осіб із числа мешканців Волинської області, які згідно із злочинною схемою здійснювали на території Республіки Польща закупівлю в аптеках псевдоефедриновмісних пігулок «Cirrus» та в подальшому транспортними засобами переміщували їх через митний кордон України з приховуванням від митного контролю з передачею в обумовлене місце для використання спільником (30-річним рівнянином) у виготовленні психотропної речовини - метамфетаміну.

В ході проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання членів організованої групи, які причетні до контрабанди, виявлено та вилучено обладнання для переробки зазначених прекурсорів та виготовлення психотропної речовини метамфетаміну.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали  слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

Відповідно до інкримінованих статей Кримінального кодексу України учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також