Світові ЗМІ в захваті від відкриття Олімпіади: це «подорож дивовижним світом»

1257 0

Ми у соцмережах:

Світові ЗМІ в захваті від відкриття Олімпіади: це «подорож дивовижним світом»

Світові ЗМІ, змагаючись в епітетах, діляться захопленими відгуками про відкриття Олімпіади в Сочі. У США, де церемонію показали через 10 годин у записі, її називають "подорожжю дивовижним світом", в Китаї — неповторною, оригінальною і витонченою. Церемонію, що пройшла на олімпійському стадіоні "Фішт", подивилися 3 млрд. телеглядачів.

"Церемонія відкриття XXII зимових Олімпійських ігор у Сочі підкреслила красу російської культури і "силу духу росіян", — так охарактеризувала церемонію американська газета "Los Angeles Times". Російські спортсмени, на думку видання, в хорошому сенсі "викрали увагу глядачів". "Росіяни виявилися господарями з чудовим почуттям гумору, це довів виступ російського хору МВС, який представив хіт дуету Daft Punk — Get Lucky, тут же ми побачили відому групу "Тату". Вражаючими "LATimes" називає і сторінки історії Росії. "Глядачам був представлений тур з історії держави, ми бачили знамениті російські собори, проекти Петра Великого, — зазначає видання. — Часом здавалося, що ти дивишся подорож дивовижним світом Діснея, тільки ще масштабнішим". Австралійська газета "Herald Sun" назвала церемонію відкриття Олімпіади "першою перемогою глядачів і Росії" в Сочі. "Багато сцен святкового дійства, що проходило на стадіоні "Фішт", були грандіозними і прекрасними, саме такими, якими є сама Росія. При цьому масштабні сцени чергувалися з моментами абсолютної краси, від якої на очі глядачів наверталися сльози". Особливо газета відзначила зусилля і амплітуду розмахів прапороносця австралійської делегації сноубордиста Алекса Пулліна: "Якщо він проявить на змаганнях хоча б половину цього ентузіазму, то обжене своїх найближчих суперників мінімум на хвилину".

 
У Канаді, де церемонію показували в прямому ефірі, ЗМІ охарактеризували її як "прекрасну і загадкову як сама Росія". Як вказала телекомпанія Сі-Бі-Ес, "церемонія була задумана як прославлення Росії — країни з багатою і складною історією, яка впевнено відроджується після важких останніх двох десятиліть, і здатною зараз організовувати такі великі міжнародні спортивні заходи, як Олімпійські ігри... Це була приголомшлива демонстрація історії російського спорту і культури". ЗМІ наводять також враження канадських учасників олімпійського параду. "Мені здається, що приголомшливішого відкриття Олімпіади і бути не може. Для мене це велика честь бути тут разом з іншими членами нашої збірної", — поділилася голкіпер жіночої команди з хокею Шарлін Лабонте.
 
Норвезькі ЗМІ зазначають, якщо не зважати на п'яте олімпійське кільце, яке вперто не бажало відкриватися, і "сміхотворні сріблясті кепки", в яких на арену стадіону "Фішт" вийшли члени норвезької збірної, церемонія пройшла бездоганно. Китайські ЗМІ назвали церемонію відкриття грандіозною і незабутньою. У звітах державних ЗМІ вказується, що голова КНР Сі Цзіньпін тепло вітав делегацію своєї країни у складі 65 спортсменів, які пройшли стадіоном урочистим маршем, символічно тримаючи в руках національні прапори та державний прапор Російської Федерації. "Подолано величезний шлях і зроблено багато роботи, перед тим як легендарні російські спортсмени Третьяк і Родніна запалили олімпійський факел", — пише агентство Сіньхуа. Воно нагадало, що олімпійський вогонь, перш ніж потрапити на арену "Фішт", подолав шлях у 65 тис. км, побував на полюсі Землі, в космосі, на дні озера Байкал, найвищому гірському піку Європи".
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також