Священника УПЦ (МП) із Острога судитимуть за звинуваченнями СБУ

3447 0

Ми у соцмережах:

Священника УПЦ (МП) із Острога судитимуть за звинуваченнями СБУ

Апеляційний суд Рівного направив на розгляд справу проти настоятеля Свято-Воскресенського храму УПЦ (МП) в Острозі Віктора Земляного.

 Оскільки суд першої інстанції повернув прокуратурі обвинувальний акт через неправильне складення, то прокурори оскаржили це в апеляційній інстанції, розповідає речниця прокуратури Рівненщини Оксана Жужельська.

Отця звинувачують в розпалюванні релігійної ненависті і поширенні творів, що пропагують культ насильства і жорстокості (ст. 161 і 300 КК України).

Адже клірик Московського патріархату не раз виступав у російських ЗМІ, де розповідав про розкольників, які захоплюють храми на Рівненщині.

Нагадаємо, що із початком війни на Донбасі на Рівненщині парафіяни Московського патріархату почали змінювати конфесійну приналежність храмів на користь колишнього Київського патріархату. Через це на рівні митрополії було ухвалено рішення створити при Рівненській єпархії УПЦ (МП) відділ з врегулювання релігійних конфліктів. Його основне завдання - стримування релігійних громад.

Читайте також по темі: СБУ взялося за священика, бо непростий

Священники ходять до СБУ як додому


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також