Святою водою по коронавірусу: як священики кропили Рівне та Корець (ВІДЕО)

4221 0

Ми у соцмережах:

Святою водою по коронавірусу: як священики кропили Рівне та Корець (ВІДЕО)

На Рівненщині священики УПЦ МП освячували вулиці та ходили по них з іконами, молячись за те, щоб населення не захворіло на небезпечну недугу.

 Відео, як священики кроплять освяченою водою проспект Миру, опублікувало «Типове Рівне». В соцмережах люди додають, що бачили їх і на вулиці Кавказька.

У Корці провели схожу акцію. 20 березня у Корецькому Свято-Троїцьому ставропігійному монастирі традиційно відзначають свято на честь ікони Пресвятої Богородиці «Споручниці грішних» . Як повідомляють,цьогоріч у сяткуванні взяло участь значно менше духовенства та мирян, ніж у попередні роки, у зв‘язку з введеним у країні карантином.

Черниці наперед подбали про виконання усіх необхідних засобів безпеки для тих, хто прибуде на торжество, зокрема, відчиняли двері, дезінфікували приміщення , а людей просили не скупчуватись у храмі.

По завершенню урочистостей, місцеві клірики на чолі з єпископом Дубенським Пименом звершили своєрідний Хресний хід на вантажному автомобілі з іконою «Споручниця грішних».


 « Вперше за сто років святий образ «Споручниці грішних» сьогодні покинув свою обитель, - розповідає єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії УПЦ . – Раз над нашими людьми нависла така небезпека захворювання, єдина допомога – це Господь Бог і його Пречиста Матір. Тому ми поїхали вулицями міста Корця, окропляючи все святою водою з відповідною молитвою. »


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також