Три райони Рівненщини — без доріг?

3158 0

Ми у соцмережах:

Три райони Рівненщини — без доріг?

Торік райони області отримали майже однакові суми з держбюджету на ремонт доріг, хіба що зважали на їхню протяжність. Цього ж року коштів на ремонт доріг не отримають три райони: Радивилівський, Корецький та Острозький. Чому? Чиновники відмовляються пояснювати.

З цього приводу голова Радивилівської РДА Всеволод Пекарський зазначив лиш таке:

— Без коментарів. Ми про це поговорили і обговорили інші методи фінансування Радивилівського району, але нічого коментувати не буду. Щодо ситуації зі станом доріг, то вона така ж, як і в інших районах.

Цьогоріч і суми на дорогих решти районів суттєво відрізняються. Наприклад, Березнівський район отримає одразу 57,4 млн грн, Дубровицький — 50,1 млн, а Млинівський і Зарічненський — по три мільйони. А загалом на ремонти та утримання понад 3000 км місцевих доріг Рівненщини, які вже третій рік у підпорядкуванні ОДА, виділять понад півмільярда гривень.

Загалом із 527 млн грн, які отримає Рівненщина цього року на місцеві автошляхи, 100 млн піде на їхнє утримання (дрібний ямковий ремонт, прибирання від снігу і т.п.), а решта — на будівництво, капітальні та середні поточні ремонти. Список доріг, які отримають фінансування, уже затверджено.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук уточнює, що список доріг ще може бути доповнений, якщо під час тендерів зекономлять частину коштів:

У пріоритеті були дороги, що ведуть до шкіл, дитсадків, приймальних відділень лікарень, роботи в яких проводитимуть у рамках реалізації проекту «Велике будівництво». У більшості відремонтовані ділянки матимуть протяжність не менше п’яти кілометрів. Зараз виконують підготовчі роботи, а по окремих об’єктах — тендерні процедури.

У Березнівському районі, який отримає найбільше коштів (чи не тому, що звідти і голова облради Олександр Данильчук, і голова ОДА Віталій Коваль?), зроблять капітальний ремонт частини вулиці Островського (2,4 млн грн) та капремонт вулиці Андріївської (від будинку № 72-Б до будинку №79 за 5 млн грн) у Березному, а також поточний середній ремонт дороги Кам’янка-Велике-Поле — за 50,1 млн грн.

У Дубровицькому районі більша частина суми (47,8 млн грн) буде спрямована на поточний середній ремонт майже 11 кілометрів від траси, що веде з Володимирця до Дубровиці, до села Трипутні. Також 2,3 млн грн піде на ремонт частини вулиці Колодязної у Дубровиці (від перехрестя з вулицею Макарівською до будинку №30).

На Сарненський район передбачили 38 млн грн, ще 14,9 млн — на Сарни, яке є містом обласного значення. У Сарнах уся сума піде на ремонт вулиць Котляревського-Некрасова. У районі 30 млн грн — на поточний середній ремонт п’яти кілометрів дороги Карасин — траса М-07 (від Страшевого до Рудні-Карпилівської), а 8 млн — на поточний середній ремонт 7,5 км траси Яринівка-Тутовичі-Костянтинівка (від Яринівки до Тріскинь).

Костопільський район отримає 49,1 млн грн: 39,5 млн грн на капремонт семи кілометрів дороги Малий Стидин-Злазне-Іваничі (ділянка між Яполоттю і Базальтовим), 3,7 млн грн — на капремонт вулиці Покровської у Малій Любаші та 5,9 млн грн — на капремонт вулиці Лісної у Суську.

44,2 млн грн отримає Вараш та Володимирецький район. У Вараші за 32,2 млн грн зроблять капітальний ремонт вулиці Паркової. У районі 5 млн грн піде на реконструкцію трьох кілометрів дороги Красносілля-Сопачів (між селами Зелениця і Сопачів) та ще 7,2 млн — на реконструкцію мосту на дорозі Володимирець-Красносілля-Малі Телковичі (між селами Луко та Біле).

Дубно та Дубенський район матимуть 35,8 млн грн. У Дубні за 12,9 млн зроблять реконструкцію залізобетонного мосту через Ікву на вулиці Замковій. У районі за 22,9 млн грн проведуть поточний середній ремонт дороги Повча — Турковичі — траса М-06 (від Повчі до Турковичів).

39 млн грн у Гощанському районі витратять на капремонт майже шести кілометрів дороги Тучин-Садове-Пустомити-Вовкошів (від Тучина до Садового). А 35 млн грн у Здолбунівському районі піде на капремонт трохи більше чотирьох кілометрів дороги Здолбунів-Глинськ-Стеблівка (ремонт розпочнуть від Здолбунова).

Рівненський район за 28,8 млн грн зробить ремонт на 14 ділянках різних доріг. Найбільшу суму, 12,8 млн грн, витратять на поточний середній ремонт майже дев’яти кілометрів від Дядькович до Грушвиці. Також зроблять капремонти вулиць Сонячної (1,3 млн грн) та Нової (1,5 млн грн) у Колоденці, вул. Молодіжної у Корнині (1,5 млн), вул. Польової у Малому Житині (1,6 млн), частини вул. Набережної у Хотині (0,4 млн), вулиць Набережної (1,1), Вересневої (0,5 млн) та частини вулиці Степана Руданського (0,8 млн) у Шпанові, вулиць Замкової (0,5 млн) та Набережної (1,2 млн) у Великому Олексині, вул. Клима Савура в Оржеві (1,5 млн) та трьох вулиць у Клевані: Госпітальної (1,3 млн), Деражненської (1,6 млн) та Чорновола (1,2 млн грн).

Рокитнівський район одержить 15,9 млн грн на поточний середній ремонт дороги від Рокитного до Дерті. Демидівський 11 млн — на поточний середній ремонт дороги Лисин-Товпижин (від Хрінників до Товпижина). Зарічненський 3,1 млн грн — на капремонт вулиці Привокзальної у Зарічному (від перетину з вулицею Центральною до будинку №12). Млинівський 3 млн грн — на ремонт залізобетонного моста на дорозі Радів-Кораблище (1,5 млн грн) та капремонт вулиці острів у Смордві (1,5 млн грн).

Зазначимо, що поточний середній ремонт передбачає заміну шарів асфальту, капітальний ремонт — і основи дороги. До кінця березня утримує місцеві дороги на Рівненщині, відповідно до проведеного торік тендера, Рівнеоблавтодор. Нові торги на цей рік департамент будівництва, на чиєму балансі згадані автошляхи, ще не оголошував. Торік, нагадаємо, департамент експериментував, розділивши утримання доріг у районах на кілька приватних фірм, проте цей експеримент згодом визнали невдалим.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також