Таксофони, як музейні експонати — у центрі Рівного біля майдану Незалежності

1232 0

Ми у соцмережах:

Таксофони, як музейні експонати — у центрі Рівного біля майдану Незалежності

Про відключення таксофонів по усій Україні ще місяць тому оголосив Укртелеком. У деяких містах вуличні телефонні будки уже почали демонтувати. У Рівному ж вони поки стоять. З обрізаними дротами та вже без телефонних апаратів.

У 2018-му міська влада ще пропонувала Укртелекому взяти в оренду землю під вуличними таксофонами, зокрема, тими, що у центрі Рівного, і сплачувати до бюджету. Але вже було пізно. Ера таксофонів уже й на той час минала, хоч по місту їх була ще сотня. Керівництво установи у Рівному так і відповіло тоді — нема прибутку від них, це скоріше соціальний проект — можливість для рівнян безкоштовно телефонувати на стаціонарні телефони по усій Україні. Але й безкоштовність не зробила цю послугу більш популярною.

А з 1 лютого «Укртелеком», як повідомила прес-служба компанії, взагалі припинила надавати послуги зв’язку через таксофони і розпочала демонтаж обладнання. Як заявили у компанії, сучасний зв’язок не залишив місця для роботи таксофонів.

Тож у Рівному телефонні кабінки, що стоять з обрізаними дротами і без обладнання, уже можна сприймати хіба що як вуличні музейні експонати. Технічний прогрес не стоїть на місці. Речі, які раніше були необхідними, з часом стають непотрібом. А згадайте як ще років 30-ть тому у Рівному існувала черга з бажаючих встановити в квартирі телефон. А тепер все більше людей відмовляються від стаціонарних телефонних апаратів, маючи більш зручний сучасний зв’язок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також