Тендер на закупівлю 56 дронів оголосили у Рівному

542 0

Ми у соцмережах:

Тендер на закупівлю 56 дронів оголосили у Рівному

Рівненська міська територіальна громада продовжує підтримувати військових. Так, оголосили тендер на закупівлю ще 56 Квадрокоптерів DJI Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них, які будуть допомагати нашим військовим виконувати бойові завдання на передовій.

- Тендер оголошено на суму 14 мільйонів 50 тисяч гривень. З них 10 мільйонів - виділили депутати на сесії Рівненської міської ради. А ще 4 мільйони 50 тисяч ми зекономили під час минулих торгів, - розповів секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.
 
Сучасну війну проти рашистів називають війною дронів. Mavic 3 Thermal, які передають захисникам, не лише мають якісну оптику, а й обладнані тепловізором, що дозволяє ідентифікувати цілі навіть у темряві. 
 
За словами Віктора Шакирзяна після придбання 80 дронів у міській раді отримали низку запитів від різних підрозділів ЗСУ з проханням допомогти саме їм.
 
- Повторюю і наголошую, що зараз підтримка ЗСУ для міста є першочерговим завданням. Тому намагаємося максимально підтримувати наших військових та реагувати на їх запити. Тільки разом ми зможемо здобути омріяну перемогу у цій війні, - наголосив Віктор Шакирзян.
 
Нагадаємо, що у Рівному прийняли програму виділення 500 мільйонів гривень на придбання дронів для ЗСУ. Відповідно до неї, Рівне зможе впродовж 2024 - 2025 років загалом придбати щонайменше 2000 - 2500 сучасних дронів DJI Mavic 3 Enterprise, Autel EVO II Dual Rugged Bundle V2, DJI Matrice 300 RTK, а також обладнані приладами нічного бачення дрони DJI Mavic 3 Thermal. З них вже реально профінансовано 50 мільйонів на наступні закупівлі, які відбудуться у січні-лютому 2024 року.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також