- Тепер молитимемось разом з Європою, - вірянка з Дубна (ВІДЕО)

4526 0

Ми у соцмережах:

- Тепер молитимемось разом з Європою, - вірянка з Дубна (ВІДЕО)

Немає нічого більш консервативнішого, ніж церква.

 Тому в прихожан собору в Дубні запитали, як вони сприймають перехід на Григоріанський календар.

- Це крок до того, щоб бути єдиними з православним світом. Ми молимося, щоб усі церкви в Україні об’єдналися в одну помісну церкву, - розповідає вірянка Тетяна Кислюк.

Архієпископ Рівненський та Острозький ПЦУ Іларіон розповів для «ТСН», що здивований, як віряни сприймають новий календар. Адже війна примусила людей думати критично та повертати церковний календар, за яким молилися прадіди.

Нагадаємо, ПЦУ та УГКЦ ухвалили рішення про те, що переходять на Григоріанський календар, за яким правлять більшість православних церков Європи.
Відповідно до календаря, Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня. Так само змістяться й інші свята: Покрова - 1 жовтня, Водохреще - 6 січня і Миколая - 6 грудня. Але це не стосуватиметься Великодня та Трійці.

Додамо, що календар, який запровадив Юлій Цезар, помилявся щороку на кілька годин. Ще у XVI столітті Папа Григорій вирахував, що уже на той час календар був зміщений на 12 днів. Тому вказав на цей недолік та провів реформу. Її прийняв увесь католицький світ. Однак так сталося, що в Україні та в Росії православні церкви вирішили не переходити на Григоріанський календар.

Через це між Україною та Європою виникла розбіжність у святкуванні свят на 14 днів.

Читайте також по темі: Два Різдва у Рівному

ПЦУ святкуватиме Різдво з Європою – історичне рішення


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також