Терористу-дубенчанину обрали міру запобіжного заходу

842 0

Ми у соцмережах:

Терористу-дубенчанину обрали міру запобіжного заходу

Максима Кривоша, який у Луцьку захопив 21 липня автобус з 13 людьми, Луцький міськрайонний суд вирішив відправити у СІЗО на 60 діб. Максим на суді поводився вільно та обіцяв «продовження перфомансу».

 Про це інформує видання «ВолиньPOST».

Головував на засіданні суддя Андрій Сівчук. Максима Кривоша підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258 (терористичнии? акт), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими пристроями), ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу), ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу Украі?ни.

Слідчий Іван Ляшук клопотав у суді про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою на 60 днів без визначення розміру застави.

За словами слідчого, уродженець смт Гай Оренбузької області Максим Кривош, озброївшись автоматом, револьвером, ручними гранатами, захопив автобус і наказав водію їхати на Театральний майдан.

«Він здійснював хаотичні постріли, застосував гранату РГД-5, яка була викинута в сторону правоохоронців. Лише після розмови з президентом Кривош відпустив перших трьох заручників», - нагадав він. Допитуваний як підозрюваний Кривош відмовився давати покази. Нині не встановлені місця зберігання зброї чи вибухівки терористом чи його спільниками, каже Іван Ляшук. Йому загрожує від 3 до 15 років або довічне.

За словами слідчого, Кривош може переховуватися від слідства, знищити докази, впливати на свідків. Тому попросив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Його позицію підтримав і прокурор.

Натомість адвокат Кривоша Сергій Тиможинський зауважив, що ризики, на які вказує слідчий, є суб’єктивними і надуманими. «Ці припущення є досить явними, бо, з пояснень мого підзахисного, кожна дія була попереджувальною. Він максимально зробив все можливе, щоб попередити при тих методах, щоб його почули. Навіть до того, що він попереджував людей про намір стріляти і просив закрити вуха», - сказав він.

Адвокат наголосив, що в жодних показах потерпілих немає звинувачення у бік Кривоша. «Підзахисний після розмови з президентом попередив, що лишає зброю на передньому сидінні, попросив у людей вибачення і вийшов», - сказав адвокат.

Зрештою після перебування у нарадчій кімнаті суддя Андрій Сівчук озвучив рішення щодо обрання міри запобіжного заходу. Його взяли під варту на 60 днів без можливості внести заставу.

«Продовження перформансу «антисистема буде скоро», – відреагував на ухвалу суду Кривош. Його адвокат пояснив, що апеляції не буде, оскільки його підзахисний проти. Однак він зауважив, що все-таки одну із статтей щодо загрози правоохоронцям, захист оскаржуватиме.

«Мети знищити правоохоронців у нього не було. Він таку ціль не переслідував. Вони були попереджені про всі його дії», - сказав адвокат.

Нагадаємо, Максим Кривош з Дубна, який завдяки своєму терористичному акту прославився на всю країну, виявився великим захисником безпритульних собак.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також