Ті, хто повертається з війни, на чиновників не дуже сподіваються

1581 0

Ми у соцмережах:

Ті, хто повертається з війни, на чиновників не дуже сподіваються

Додому повертаються чоловіки, яких мобілізували до війська рік тому. Найбільше їх буде влітку. Проте ті, хто вже вдома, стикнулися з першими проблемами — і психологічними, і матеріальними. І вирішивши, що чекати на допомогу чиновників не варто, створили обласну ветеранську Спілку учасників АТО Рівненщини.

Капустинський
Федір Капустинський
Федір Капустинський, голова Спілки учасників АТО, підполковник 8-го армійського корпусу:
— Держава починає забезпечувати армію, але вона не готова приймати демобілізованих. Зараз повернулося в область трохи більше двох сотень бійців, але влітку, коли минулого року був пік мобілізації, за два дні прийде півтисячі. Виникатиме багато морально-психологічних проблем. Ми, демобілізовані, вирішили створити організацію, бо відчули, що потребуємо спілкування один з одним. Ми хочемо підказати державі, як демобілізованих швидше задіяти, щоб вони після війни могли приносити користь. Серед нас є люди, для яких війна на сході — не перша, вони знають, що таке, коли велика група людей повертається із зони бойових дій. Може трапитися, що ті, хто повернеться, відчують себе незатребуваними. У госпіталі, де лікуюся, хлопці вже нарікають, що тут важко, а в зоні АТО все зрозуміло: тут — наші, там — ворог.
Спілка планує долучитися до навчань тих, кого мобілізують під час наступних хвиль. Хочуть співпрацювати з волонтерами і допомагати армії. Але головне, зауважують, будуть вирішувати проблеми саме демобілізованих, тож просять усіх бійців звертатися до них. Планують відкрити філії в усіх райцентрах, бо частину проблем, наприклад, оформлення пільг та субсидій, можна вирішити на місцях. А поки що в обласній раді для спілки вже виділили офіс (майдан Просвіти,2, каб 221. Тел.: 695-313).
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також