Тимошенко у Рівному: критика, обіцянки та затуляння рота

7141 5

Ми у соцмережах:

Тимошенко у Рівному: критика, обіцянки та затуляння рота

Кандидатка у президенти та одна з лідерів передвиборчих рейтингів Юлія Тимошенко виступала сьогодні на майдані Незалежності у Рівному. Порівняно із виступом Петра Порошенка, який приїздив у понеділок, на центральній площі було дещо «більш демократично», за винятком затуляння рота чоловіку, який почав викрикувати запитання. Окрім того, на сцені Тимошенко пробула майже півтори години, що довше, аніж чинний президент.

Перед виступом Юлії Тимошенко рівнян «розігрівав» Олександр Пономарьов. Його піснею, до слова, також закінчилася і промова кандидатки у президенти.

Ведучі робили акцент, що Юлія Тимошенко – економіст. Під час свого довгого виступу вона таки багато уваги приділяла економічним питанням, рекламуючи свій «Новий економічний курс», над яким, запевняла рівнян, команда експертів працювала чотири з половиною роки.

 Як і Петро Порошенко, Юлія Тимошенко розпочала з теми війни, попросила хвилиною мовчання пом’янути загиблих і помолитися за тих, хто зараз у війську та у полоні, аби вони повернулися живими та здоровими додому та розпочали мирне життя.

На відміну від президента, кандидатка не говорила багато про загрозу від Володимира Путіна, натомість акцентувала на розкраданні оборонного бюджету.

«Війна стала сірою зоною, де відмиваються мільярди, окуповані території стали місцем тотальної контрабанди», - заявила Тимошенко і додала, що з цих причин і не припинили війну.

«А кожен українець сплачує "по копієчці" військового податку, щоб у нас був оборонний бюджет», - продовжувала Тимошенко.

Слова «копійки», «копієчки», зауважимо, у промові кандидатки звучали дуже часто.

«Якщо хочемо міняти країну, нам потрібно змінювати систему, а не прізвища. А це - нова Конституція, відповідно до якої не буде недоторканості ні в кого: ні у президента, ні у депутатів, ні у правоохоронців», - говорила Юлія Тимошенко.

Кандидатка критикувала реформи, які проводить нинішній уряд, обіцяла, що зменшить удвічі тарифи, виплачуватиме не менше 50 тис. грн при народженні першої дитини і підніме мінімальну пенсію до понад 4 тис. грн –одразу після виборів. Проте п.Тимошенко не розповіла, звідки у державному бюджеті за такий короткий термін візьметься стільки коштів на усі обіцяні соцвиплати.

Економічний розвиток, який обіцяє Юлія Тимошенко, за її словами, розпочнеться за три роки.

«Ми стоїмо на золоті, навколо нас - золото, а ми бідні. Ми завалили світ своїм зерном і збили ціни на нуль. А інші країни купують наше зерно, переробляють у борошно, піци, макарони і заробляють мільярди. «Новий економний курс» -- про те, щоб ні граму української сировини не продавати. Це принесе прибутки, розміром з два ВВП країни лише з аграрної галузі. Щоб виконати, потрібно три роки. Станемо такі багаті, що будемо кредитувати МВФ», - говорила Юлія Тимошенко.

Слухали кандидатку люди різного віку. На відміну від приїзду Петра Порошенка, сцена була нижчою та огороджена значно меншим парканом. На майдані було також у рази менше правоохоронців.

Вихід Юлії Тимошенко охороняли люди у військовій формі. Проте до загородження могли пройти всі охочі. Коли кандидатка зійшла зі сцени, її авто оточили люди.

Чоловіки у формі не підпускали, щоправда, нікого безпосередньо до самої Юлії Тимошенко, проте вона кілька хвилин ще розмовляла з людьми та простягала до них руки.

На майдані було спокійно. Проте коли один із чоловіків почав вигукували: «Де Лазаренко?», - його підхопили молодики, затулили рукою йому рота і почали виводити з натовпу.

Біля зупинки громадського транспорту молодики «крикуна», який додав, що йому нічого їсти, передали поліції.

З районів на виступ Юлії Тимошенко з’їхалися «батьківщинівці», зокрема, депутати обласної ради. Був на майдані і нардеп Сергій Євтушок. Також своїх людей привела партія «Основа», чий лідер Сергій Тарута підтримав Тимошенко на цих виборах. На початку «Основа» розгорнула свої прапори, але за кілька хвилин вони зникли.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також