Порошенко й рівняни: як президент агітував у Рівному дати йому «мандат довіри» ще на п’ять років

10437 6

Ми у соцмережах:

Порошенко й рівняни: як президент агітував у Рівному дати йому «мандат довіри» ще на п’ять років

Тисячі рівнян сьогодні зібралися на майдані Незалежності послухати виступ Петра Порошенка та артистів, яких він привіз з собою.

Зустріч розпочалася, як планували, - за кілька хвилин по 17-й, проте не з виступу Петра Порошенка, а з концерту.

Тарас Петриненко, Тетяна Горобець та соліст гурту «Плач Єремії» Тарас Чубай співали та закликали підтримати Петра Порошенка.

Після них на сцену вийшла Ада Роговцева, яка заявила, що «у такий небезпечний час, коли війна, не можна змінювати головнокомандувача, який тримає такий нетривкий мир».

Хтось з натовпу вигукнув аналогію: «Коней на переправі не міняють», - і актриса з цим погодилася. До речі, цей вислі увійшов «у моду» разом з однойменним радянським фільмом у 80-х роках минулого століття.

Виходили на сцену також військовий лікар, доброволець та кримськотатарський режисер Ахтем Сеїтаблаєв, а опісля їхніх виступів на майдані увімкнули політичну рекламу Петра Порошенка – про здобутки, серед яких акцент ставився на Томосі, безвізі та зміцненні армії, та про перспективу розвитку у найближчі роки.

Петро Порошенко на майдан Незалежності приїхав по 18-й у супроводі рівненських політиків: нардепа Олександра Дехтярчука, голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, екс-голови ОДА та начальника виборчого штабу на Рівненщині Віталія Чугуннікова та, що несподівано, міського голови Володимира Хомка. Усі вони стояли за спиною Петра Порошенка протягом його понад півгодинного виступу.

Лише раз президент звернув увагу на своє оточення, точніше на Володимира Хомка, поцікавившись, у скільки збільшився бюджет міста завдяки фінансовій децентралізації, і потиснувши міському голові руку. До слова, п.Хомко підказав, що бюджет розвитку зріс у десять разів.

Найбільше уваги Петро Порошенко приділив, як переважно в усіх своїх останніх промовах, війні з Росією, постійно наполягаючи, що лише він зможе протистояти Володимиру Путіну.

Після промови про армію та російську агресію, Петро Порошенко зазначив, що в України є два вороги – «Путін та бідність».

Петро Порошенко згадав про індексовані перед виборами пенсії та анонсував, що запропонував уряду нову систему виплати допомоги для багатодітних родин, які, зазначив, не мають бути бідними. Для багатодітної Рівненщини такий акцент – вдало зроблений у передвиборчий період.

Окрім того, президент говорив про міцну сім’ю, розповідаючи про свої стосунки з дружиною та наголосивши – жартома – що четверо його дітей від однієї жінки.

Обіцяв Петро Порошенко рівнянам розвиток економіки, залучення інвестицій та європейський шлях, а наприкінці попросив дати йому «мандат довіри» ще на п’ять років.

Дорогою до авто Петра Порошенка так оточили люди, що охороні довелося його мало не «проштовхувати» крізь натовп.

Проте натовп – не з випадкових людей. Близько до сцени впускали лише тих, кого було запрошено. Усі пройшли через металодетектор.

Зустріч у Рівному відбулася без неприємних для президента та його підлеглих інцидентів. Щоправда, поліція таки забрала з майдану одного чоловіка, коли той почав кричати про бідність і його намагалися «заспокоїти» молодики спортивної зовнішності. Молодиків поліція не зачіпала, а ось «бунтівника», який, як стверджують очевидці, був напідпитку, вивела.

Також поліція затримала 21-річного студента, який кинув у натовп яйце.

Майдан Незалежності, до слова, був оточений поліцією та нацгвардійцями.

Для багатьох рівнян старшого віку, які не прийшли слухати президента, а йшли центром у своїх справах, такі заходи безпеки стали обурливими. Діставалося від обурених найбільше поліцейським, які не пропускали пройти по прямій від Чорновола до «Злати плази» і навпаки (охороняючи вихід для президента). Людей просили обходити біля кінопалацу або через дорогу.

Нагадаємо, що сьогодні Петро Порошенко також був у Демидівці, Млинові та виступав на Раді регіонального розвитку у Міському будинку культури Рівного.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також