Торговці з «Моріону» платять не Павлюку, а Свистуну

2949 0

Ми у соцмережах:

Торговці з «Моріону» платять не Павлюку, а Свистуну

Ринок «Моріон», що у центрі Рівного, тепер контролює не родина Павлюків, а рівненський підприємець Ігор Свистун — той, який будує на місці колишнього кінотеатру «Партизан» торговий комплекс. Перше рішення пана Свистуна у ролі власника — підвищити для торговців орендну плату на 200 гривень у місяць.

Морион Ігор Свистун разом з братом Володимиром викупив контрольний пакет корпоративних прав ПП «Моріон». Вадим Павлюк залишається співвласником, але згідно з даними держреєстру, тепер має тільки чверть підприємства. Його син Олександр, втім, залишається на посаді директора «Моріону». Підприємству належить однойменний ринок, а також в оренді у нього — Будинок побуту. До минулого року «Моріон» також збирав кошти з торговців, які стоять на вулиці Шевченка, проте після конфліктів останні створили громадську організацію і тепер самостійно працюють. Микола, підприємець із ринку «Моріон»:

— Новий власник (а кажуть, що саме йому належать магазини «Шара») поводиться як господар всього, навіть Будинку побуту, який взагалі-то у комунальній власності. Раніше ми платили приблизно 800 грн. у місяць, тепер — понад 950 грн. Підприємці бояться заявляти претензії, бо не знають, чого очікувати від нового власника. А раптом забере вигідне місце на початку ринку і дасть кіоск десь наприкінці, куди мало хто заходить. Ми згодні платити більше, бо кажуть, що кошти підуть на реконструкцію ринку. Але хотілося б, щоб усі були в рівних умовах, а то частина торговців з вулиці Шевченка взагалі не оформлена як підприємці і не платить податків, на відміну від нас.
Ігор Свистун, співвласник ПП «Моріон»:
— Ми змушені були підвищити плату, бо хочемо робити реконструкцію ринку відповідно до пожежних вимог. А то нині ринок виглядає як «шанхай».
Вадим Павлюк, співвласник ПП «Моріон»:
— Тепер Ігор Свистун має переважне право власності, тому і збирає кошти з орендарів. Як на мене, правильно зробив, що підняв орендну плату — її вже 8 років не змінювали.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також