Трагедія на Запоріжжі повністю лягає на плечі головного терориста путіна - міністр МВС

857 0

Ми у соцмережах:

Трагедія на Запоріжжі повністю лягає на плечі головного терориста путіна - міністр МВС

Про це сьогодні, 30 вересня, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив після огляду місця обстрілу пункту пропуску на Запоріжжі.

За словами Дениса Монастирського, сьогодні о сьомій ранку, як і щодня, люди збиралися в колони для того, щоби приїхати на тимчасово окуповані території до своїх будинків, батьків, дітей:

- Тут зібралося порядка 50 авто і вони накопичувалися з кожною хвилиною. У цей момент сюди відбувся прильот ракет С-300. Три прильоти з невеликим інтервалом, які забрали життя 30 громадян. Зокрема, двох дітей, 11 та 14 років. Також загинула їхня мати, а їх 3-річна сестричка зараз перебуває у лікарні. За нею вже бабуся і дідусь їдуть із Львівської області.

Окрім того, травми різного ступеню тяжкості отримали 88 осіб. Тут немає і не було військових обєктів або техніки. Щодня тут збираються лише цивільні, які приїжджають на тимчасово окуповану територію у власних справах.

-  Цей удар був чітко спланований, адже це відбулося у день, коли головний терорист путін збирався оголосити про анексію областей, зокрема Запорізької. Абсолютно свідомо, прокладаючи шлях для цієї заяви, він традиційно наніс ганебний кривавий удар по цивільному населенню. Так, це відповідь на успіх наших військ на Харківщині, під Лиманом,  і не тільки нам, а й всьому цивілізованому світу. Тому ця трагедія повністю лягає на плечі головного терористу путіна, адже ніяких сумнівів немає, звідки були прильоти, - зауважив міністр.

Також він додав, що обстріляли громадян ракетами С-300, але модифікованими. Оскільки звичайні снаряди залишають воронки до 7 метрів в глибину та до 10 метрів - у діаметрі.

- Сьогоднішні ракети залишили невеличкі воронки, тому це говорить про те, що боєприпаси були модифіковані. Тобто мали розірватися одразу при зіткненні з поверхнею, тим самим нанести більше шкоди. На що й розраховували ворожі війська. Ми все одно притягнемо всіх причетних до відповідальності, адже ніяких сумнівів немає, звідки були прильоти, - підкреслив Денис Монастирський.

Департамент комунікації МВС України, фото -  Миколи Анацького

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також