Травмована курсантка з Рівненщини отримала погони офіцера Медичних сил ЗСУ

1963 0

Ми у соцмережах:

Травмована курсантка з Рівненщини отримала погони офіцера Медичних сил ЗСУ

Три важко травмовані дівчини, серед яких Тетяна НІКОЛАЄВА з Оженина Острозького району, 1 вересня отримали перше офіцерське звання. Зараз після жахливої ДТП вони перебувають на лікуванні у Головному військовому госпіталі в Києві. Двом з них ампутували ноги.

Сайт Рівняни повідомляє, що потерпілі дівчата – випускниці цивільних медичних вишів, їм по 23-24 роки. Нещодавно вони успішно склали іспити у Військово-медичну академію.

У День знань в Національному військово-медичному клінічному центрі “ГВКГ” начальник штабу – перший заступник командувача Медичних сил ЗС України полковник медичної служби Андрій Галушка разом з начальником Української військово-медичної академії полковником медичної служби Валерієм Савицьким вручив погони молодших лейтенантів медичної служби та посвідчення офіцерів трьом дівчатам – слухачкам Української військово-медичної академії, які нещодавно отримали важкі травми внаслідок жахливої дорожньо-транспортної пригоди. Про це повідомляє Командування Медичних сил Збройних Сил України.

“Вітаю Вас з присвоєнням першого офіцерського звання. Бажаю Вам якнайшвидшого одужання та після проходження реабілітації чекаємо на вас у строю. Щоб ви продовжили навчання за визначеними медичними спеціальностями та в подальшому залишилися на військовій службі в лікувальних закладах Збройних Сил України”, – звернувся до дівчат Андрій Галушка.

 

Тетяні Ніколаєвій з Рівненщини нещодавно виповнилося 24 роки. Дівчина закінчила Шепетівське медичне училище та навчалась у медичному університеті в Ужгороді, нещодавно стала слухачкою Української військово-медичної академії. Мріяла стати гінекологом.

 Зараз стан Тетяни стабільно важкий, їй ампутували одну ногу. Вона досі відчуває фантомні болі.

Нагадаємо, 25 серпня на території військової частини в Києві на трьох курсанток наїхав п’яний майор ЗСУ. Коли це сталося, Таня Ніколаєва просила, щоб хтось зняв ремінь і перетягнув ногу, повідомив Telegram-канал “Киев Сейчас”.

“Це та сама дівчинка, яка в прийомному відділенні військового госпіталя, на хвилину прийшовши до тями після шоку та великої крововтрати, відкрила очі, побачила лікаря-травматолога полковника ЗСУ і перше виказала військове вітання “Бажаю здоров’я, товаришу полковник”. В очах всіх присутніх стояли сльози”, – написала волонтерка Наталя Воронкова у своєму Facebook.

Номер картки для допомоги Тетяні: 4149 4390 4611 4439 (Ніколаєва Тетяна Сергіївна)

Контактні телефони: 063 6260827, 067 4997232.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також