Треба понад 20 мільйонів: у Костопільській громаді оновлять систему оповіщення

474 0

Ми у соцмережах:

Треба понад 20 мільйонів: у Костопільській громаді оновлять систему оповіщення

Під час повітряної тривоги жителі Костополя чують із гучномовців лише звук сирени, проте так не у всіх містах. Там, де система оповіщення більш сучасна, є можливість транслювати аудіоінформацію. Тобто, в разі потреби озвучити вид загрози, надати термінову інформацію або використати обладнання для інших потреб.

- Систему оповіщення в Костополі встановили ще в 60-х роках. Інших звуків, окрім сирени, видавати вона не може. А ще через свій вік система не є надійною та функціональною. Тому, міська рада передбачила кошти на на модернізацію системи оповіщення. Спочатку її встановлять у центрі Костополя, потім в інших мікрорайонах міста. Щоб забезпечити оповіщення в кожному населеному пункті залучити потрібно 21 мільйон гривень (за підрахунками 2023-го року). Таких коштів міська рада виділити не може. Але в майбутньому для покриття всієї громади можуть бути залучені донори та міжнародні партнери, - повідомляє Костопільська міська рада.

У міськраді вважають, що система оповіщення дозволить запровадити в громаді хвилину мовчання о 09:00 і щоранку вшановувати загиблих військовим разом зі всією країною. У мирний час подібне обладнання в інших містах використовують для трансляції оголошень, розкладу руху транспорту, реклами тощо.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також