Три багатоквартирні будинки у Костополі утеплять

655 0

Ми у соцмережах:

Три багатоквартирні будинки у Костополі утеплять

Костопільська міська рада планує надати допомогу ОСББ міста та реалізувати три проєкти термомодернізації багатоквартирних будинків.

Відбулася робоча нарада за участю в.о. міського голови Давида Дідуха, заступника міського голови Юрія Кузнюка, регіонального радника програми IFC за підтримки Фонду енергоефективності у Рівненській області Михайла Лук’яника, голів ОСББ міста Костопіль та суб’єктів господарювання, що надають послуги у сфері будівництва та ремонту. Обговорювали початок та основні етапи реалізації енергоефективних проєктів ОСББ, які є учасниками Державної програми «Енергодім» та місцевої програми «Енергодім-Костопіль».

Як зазначив Давид Дідух, міська рада планує надати допомогу ОСББ міста та реалізувати три проєкти термомодернізації багатоквартирних будинків. У зв’язку із значною вартістю будівельних робіт, а це понад 10 мільйонів гривень кожен проєкт – міська рада запропонувала ряд інструментів, які допоможуть провести ці роботи.

На черговій сесії міської ради депутати підтримали вступ Костопільської міської ради до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціації “Енергоефективні міста України” та стали учасником Програми Револьверного Фонду. Для початку, на це передбачили півмільйона гривень із міського бюджету.

Цей механізм дасть можливість ОСББ брати безвідсоткову поворотну позику в револьверному фонді для забезпечення власного внеску - в розмірі 20% вартості проєкту в цілому або частини робіт.

Юрій Кузнюк повідомив, що на сесії міської ради прийнято зміни до програми «Енергодім-Костопіль» на 2021-2023 роки, що дозволяють відшкодовувати з міського бюджету вартість понесених затрат в розмірі 10% не після закінченню енергоефективного проєкту, а покроково після виконання частини робіт. Це значно полегшить фінансове навантаження на жителів будинку.

Михайло Лук'яник запевнив в повній підримці ОСББ від Фонду Енергоефективності - а це відшкодування 70% вартості робіт, наголосив на потрібній комунікації ОСББ-підрядна організація-міська рада, правильності планування робіт, підготовки ПКД та звітних документів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також