Трофейний «Тигр» — на українському полігоні

365 0

Ми у соцмережах:

Трофейний «Тигр» — на українському полігоні

Військовослужбовці батальону безпілотних систем завершують підготовку та бойове злагодження

Створений у травні цього року 419 Окремий батальйон безпілотних систем — під особливою опікою командувача ОК “Захід” Сухопутних військ ЗСУ бригадного генерала Володимира Шведюка. Уже сформовано 4 роти, кожна з яких має свою специфіку. На озброєнні - FPV-дрони, великі ударні БпЛА, розвідувальні літаки і наземні роботизовані комплекси. Військовослужбовці з бойовим досвідом передають свої знання та вміння іншим, завершується етап індивідуальної підготовки, триває бойове злагодження.

На один із військових полігонів днями прибув бригадний генерал Володимир Шведюк. Разом із командиром екіпажу “Matrice 300 RTK” молодшим сержантом на позивний “Браун” командувач проінспектував рівень підготовки українських операторів дронів, поспілкувався з особовим складом, відпрацювали управління БпЛА, створеним на базі трофейного російського “Тигра”.

Щодо молодшого сержанта “Брауна”, то до повномасштабного вторгнення окупантів він жив у Гостомелі на Київщині, працював провідним інженером-конструктором на АТ “Антонов”. Але все змінилося 24 лютого 2022 року. Евакуювався з сім’єю у Дубровицю на Рівненщину, потім пішов служити в Сухопутні війська ЗСУ. Воював на Запорізькому та Донецькому напрямках, зазнав травм в бою. Після повернення в стрій продовжив військову службу. Зараз свої знання та досвід передає іншим побратимам.  Що позивний у нього саме такий, пояснив просто: військовослужбовець володіє німецькою мовою, та й колір волосся відповідає визначенню.

Про трофейний “Тигр” каже, що взяли його в боях за столицю. Автомобіль російський: за прохідністю нарікань майже не викликає, а от сучасне оснащення вже робили українські умільці.

Як наші реагують на блокпостах, коли бачать цей “Тигр”? Щоб здалеку було видно, що він наш - нанесли великі зображення синьо-жовтого прапора України. Втім, коли екіпаж повертався з зони виконання бойового розвідувального завдання до крайнього блокпосту, то на всяк випадок на значній відстані вмикали “аварійку”, щоб за чужого не прийняли…

 Зараз війна змінилася, тож безпосередньо в районі проведення бойових дій краще застосовувати не великогабартну техніку типу “Тигр”, а більш маневрену і малопомітну з повітря.

Усім зрозуміло: безпілотні літальні апарати змінюють хід сучасної війни. Вони забезпечують швидкість, точність та безпеку, що робить їх незамінним інструментом у протистоянні із ворогом. Майбутнє військових конфліктів, без сумніву, буде пов'язане з подальшим розвитком і використанням БПЛА.

Для гідних та спроможних поповнити лави 419 окремого батальйону безпілотних систем ОК «Захід» СВ ЗСУ контактний номер телефону: (067) 708-79-81.

За матеріалами ОК “Захід” СВ ЗСУ.
Фото відділу зв’язків з громадськістю ОК “Захід”.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також