«Труба Медведчука»: знищення нафтобази та «прозріння» суддів

2859 0

Ми у соцмережах:

«Труба Медведчука»: знищення нафтобази та «прозріння» суддів

21 квітня 2015 року Ярослава Гудзенко, суддя Господарського суду Рівненської області, увійшла в історію — суд під її головуванням віддав куму московського диктатора Віктору Медведчуку 800 кілометрів магістрального нафтопроводу, який мав би належати державі Україна. Чому саме в Рівному і чому саме ця суддя? На це запитання могли би відповісти лише дві людини — сам Віктор Медведчук та Петро Порошенко, який тоді був президентом України і без дозволу якого жоден суд не прийняв би такого відверто незаконного рішення. Але Медведчук нині відданий ворогам взамін наших полонених, а Порошенко в глибокій… опозиції. Щодо судді Гудзенко, то прийнявши рішення ціною втрати Україною мільярдів доларів, вона незабаром звільнилася з роботи і тепер, треба думати, може почуватися у безпеці, як фізичній, так і матеріальній. Бо такі судді владі потрібні завжди.

Суддя Ярослава Гудзенко

Це підтверджено суддею тепер вже Житомирського господарського суду Світланою Кравець, яка раптом «прозріла» і винесла у червні 2023 року рішення повернути Україні той самий нафтопровід. Для того, щоб це збагнути потрібна була зміна президента. А тепер, після рішення Верховного Суду, ця труба остаточно стала українською. Про те, чи досі цією трубою нафтопродукти з країни-агресора транспортуються до Європи, а якщо так, то скільки саме їх прокачують, а також хто і скільки на цьому заробляє, нам не повідомляють. Відомо лише, що позаторік нафтобаза у Дубні, де зберігалась продукція з «труби Медведчука», була підірвана ворожими безпілотниками.

Микола НЕСЕНЮК.

Коментарі

Віталій Коваль, голова Фонду державного майна:

— Суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу «Самара — Західний напрямок».

Цей актив загальновідомий як «труба Медведчука». Нафтопровід був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у державну власність. Однак цього не сталося. Багато років ним користувалася російська компанія «Транснєфтєпродукт».

У 2021 Фонд державного майна подав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід. У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора Верховний Суд не задовольнив касаційну скаргу. Таким чином, Україна відстояла своє право на це майно.

Кирило Бережний, начальник регіонального відділення Фонду держмайна

— Центральний апарат Фонду державного майна забезпечував юридичний супровід цієї справи. Як результат — труба та активи були повернуті у власність держави. Зі свого боку, Рівненське відділення займається питаннями реєстрації за державою майна в межах області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також