Це був жах: вогонь наближався до кладовища та будинків

4786 0

Ми у соцмережах:

Це був жах: вогонь наближався до кладовища та будинків

Майже водночас у Рівному та у Рівненському районі спалахнули дві пожежі.

Сьогодні близько 20:00 на спецлінію "101" від громадян надійшло декілька повідомлень про загорання сухої трави та чагарників на відкритій території на вулиці Київській поблизу кладовища "Нове". Існувала загроза поширення вогню на могили. На місце виклику було направлено два чергових пожежно-рятувальних відділення та оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС області.  
 
 
Майже у цей саме час до рятувальників надійшло ще одне повідомлення про горіння сухостою на значній площі поблизу села Обарів Рівненського району. Там існувала загроза поширення вогню на приватний житловий сектор. На місце пожежі теж виїхало два чергових відділення вогнеборців. 
 
Дві пожежі загасили. Загроза поширенню вогню на кладовище та будинки відвернута. 
 
Що саме стало причиною майже одночасного загорання сухої трави у двох різних місцях - встановлюється. Найвірогідніше, це були підпали. До гасіння було залучено чотири одиниці пожежної техніки ДСНС та 12 вогнеборців.
 
Рятувальники ДСНС закликають мешканців не провокувати пожежі у природних екосистемах Рівненщини. При виявленні паліїв негайно повідомляйте на "102", а при виявленні пожежі на "101".
 
Рятувальники ДСНС у цілодобовому режимі чергують та моніторять ситуацію з пожежами в природних екосистемах.
 
Про ситуацію з пожежами сьогодні увечері повідомила у Фейсбуці і начальниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також