«Це книга про людей, які визначали соціокультурний простір Рівного»

1554 0

Ми у соцмережах:

  «Це книга про людей, які визначали соціокультурний простір Рівного»

Вчора презентували книгу Максима Гона «Rowne: обриси зниклого міста». Це перша книга з історії єврейської общини Рівного у міжвоєнний період.

У книзі – про життєдіяльність однієї з національних громад, яка в десятиліття, що пролягли між двома світовими війнами, становила більшість населення Рівного – про євреїв.

Автор розкрив їхню участь у суспільно-політичному житті, економіці міста, описав діяльність громадських організацій, відобразив окремі аспекти міжнаціональних взаємин.

Герої книги – як відомі в Рівному й на Волині громадсько-політичні діячі, меценати, так і ті містяни, яким щодня доводилося боротися з бідністю.

На сторінках цієї книги відтворено не тільки ті чи інші аспекти громадсько-політичного життя в Рівному, а й історію повсякдення.

- Ця книга про людей, які визначали соціокультурний простір Рівного, - розповідає Максим Гон, автор книги та доктор політичних наук. – Про людей, які заробляли на прожиття, які закохувалися й ненавиділи, які конфліктували, де майбутнє єврейської нації: «тут» у Рівному (в Польщі), чи «там» - у Палестині. Загалом це книга про Рівне, про історію України, в якій національні меншини повсякчас відігравали важливу роль.

Віталій Власюк, директор видавництва «Волинські обереги», зазначає, що Рівному бракує літератури на краєзнавчу тематику.

- Неодноразово доводилося чути від директорів магазинів про великий попит на книги з історії міста, - додав пан Власюк.

За повідомленням ГО «Мнемоніка».  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також