Цих рослин бояться комарі

159 0

Ми у соцмережах:

Цих рослин бояться комарі

Посадіть ці квіти на клумбі чи поставте на підвіконня

Котяча м’ята. Ця багаторічна рослина містить непталактон — речовину, яка відлякує комарів, кліщів та мошок. М’ята квітне з липня по вересень, а її тендітні квіточки за кольором нагадують лаванду.

Лаванда вузьколиста. Мабуть, цю квітку знають усі. Запах лаванди не лише відлякує комарів, а й має заспокійливий ефект для людини.

Фенхель, чебрець і м’ята. Якщо у вас є своя земельна ділянка, то вам треба неодмінно мати таку композицію із пряних трав. Це справжній аромозахист від комах.

Шпороцвітник. Це кімнатна рослина, що має характерний аромат, який відлякує комах. Зазвичай нею прикрашають балкони та інтер’єри кімнат, також вона чудово підійде для відкритої тераси чи альтанки.

Цитронела. «Лимонна трава» чи «лемонграс» — це багаторічна рослина, яку можна ростити як у горщику, так і на підвіконні. Екстракт цієї трави досить часто додають у засоби проти комарів, бо комахи не переносять її запаху.

Чорнобривці. Напевно, немає жодного українського обійстя, де б не росли ці квіти. Вони не лише відлякують своїм стійким ароматом комарів, їх бояться гризуни та інші шкідники.

Шавлія. Запах цієї лікарської рослини заважає комахам ідентифікувати людину. Шавлія може рости на одному місці до 8 років без пересадки, але вона любить гарне освітлення і ґрунт низької кислотності.

Базилік. Ще одна пряність, запаху якої не переносять комарі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також