Ціна волі — півмільйона гривень

6831 1

Ми у соцмережах:

Ціна волі — півмільйона гривень

Рівненський апеляційний суд скасував ухвали Сарненського районного суду від 23 та 24 липня про обрання двом підозрюваним у крадіжках у Сарнах запобіжного заходу - тримання під вартою на 60 діб без визначення розміру застави, та постановив нові про застосування щодо підозрюваних такого ж запобіжного заходу, але вже з визначенням застави в розмірі 260 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Якщо вони сплатять на спецрахунок по 499 460 гривень, то зможуть залишити Рівненський слідчий ізолятор.

Семеро чоловіків різних національностей, білоруси, азербайджанці та українці, підозрюються в тому, що в ніч проти 21 липня на автомобілях «Oпель» (з номерами Білорусі), «Aуді A6» (з номерами Литви) та вантажному автомобілі «Mерседес», проникли на територію автомобільної стоянки в місті Сарни, яка охоронялась. Вони зірвали пломбу та проникли всередину припаркованого там напівпричепа «Iвеко». Чоловіки викрали телевізори марки «Philips» різних моделей на загальну суму 1 429 600 гривень. І транспортний засіб, і побутова техніка належать одній із польських фірм.

Того ж дня правоохоронці затримали підозрюваних та повідомили їм про підозру у крадіжці, вчиненій в особливо великих розмірах організованою групо.

Упродовж 23 та 24 липня слідчий суддя Сарненського районного суду задовольнив клопотання слідчого про обрання чотирьом підозрюваним запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб,  до 19 вересня, без визначення застави.

Захисники двох підозрюваних оскаржили ухвали суду,  мотивуючи це тим, що жодних прямих доказів у слідчих стосовно їхніх підзахисних немає. Просили обрати підозрюваним домашні арешти. А в разі визначення застави, її розмір не повинен перевищувати фінансову спроможність рідних та близьких затриманих.

Суддя-спікер Рівненського апеляційного суду Володимир Іващук повідомив РВ, що під час апеляційного розгляду сторона обвинувачення не стала заперечувати можливість визначення альтернативного запобіжного заходу — застави. Однак її розмір повинен бути визначений у співмірності із завданими злочином збитками — 300 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб (576 300 гривень). Рівненський апеляційний суд ухвалив рішення про часткове задоволення апеляційних скарг захисників підозрюваних.

Хоча для них залишили запобіжний захід – тримання під вартою на 60 діб, але визначили заставу - 260 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, Рівненський апеляційний суд уже переглядав апеляційні скарги захисників ще чотирьох підозрюваних про зміну запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою, а вразі залишення попереднього запобіжного заходу, визначення застави — 80 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб (160 560 гривень). Суд апеляційної інстанції визначив розмір застави — 499 460 гривень кожному. Підозрювані таким правом не скористалися й досі перебувають у Рівненському слідчому ізоляторі.

                                                         

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також