Цирки з тваринами у Рівному будуть? Суд скасував рішення Рівненської міської ради

2569 0

Ми у соцмережах:

Цирки з тваринами у Рівному будуть? Суд скасував рішення Рівненської міської ради

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Володимир Щербаков сьогодні, 8 жовтня, задовольнив позов ПП «Продюсерський центр Гастролі України» та скасував рішення Рівненської міської ради про заборону у Рівному діяльності цирків з тваринами.

Рішення міські депутати ухвалили взимку, а позов до суду «Гастролі України» подали у квітні. Справу розглядали півроку, оскільки змінювалися судді.

Сьогодні відбулися судові дебати. Представниця відповідача Марина Покотило дебатувала через відеозв’язок і наголошувала на тому, що міська рада не мала повноважень забороняти діяльність цирків з тваринами. Бо, по-перше, вони не заборонені чинним законодавством, а по-друге, органи місцевого самоврядування не мають повноважень забороняти чи обмежувати діяльність суб’єктів господарювання, які не порушують вимог законів.

Міську раду у суді представляв юрист Михайло Чепиль. Він наполягав, що міські обранці мали право ухвалювати рішення про заборону цирків з тваринами у Рівному, адже керувалися законом про захист тварин від жорстокого поводження і громадською думкою. У Рівному торік, нагадаємо, помер жираф Джордан, якого привіз пересувний цирк «Кобзов». Після інциденту на сайті міськради з’явилася петиція з вимогою заборонити виступи цирків з тваринами у місті.

Окрім того, додав пан Чепиль, подібні рішення ухвалювали й інші обласні центри, зокрема Луцьк та Львів. Щоправда, суди ті рішення згодом скасували.

Суддя Володимир Щербаков зачитав лише вступну та результативну частини свого рішення, тож чому саме задовольнив позов, стане відомо пізніше – суддя має 10 днів, щоб оприлюднити мотивувальну частину.

Пан Чепиль зазначив, що Рівненська міська рада, найімовірніше, подаватиме апеляцію. Поки не буде рішення Львівського апеляційного адміністративного суду, рішення першої інстанції у силу не увійде. Якщо міська рада відмовиться від апеляції, то цирки з тваринами зможуть у Рівному зупинятися уже за місяць.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також