Цукрового ажіотажу не буде?

1479 0

Ми у соцмережах:

Цукрового ажіотажу не буде?

На Рівненщині ціна на цукор впродовж останніх місяців залишається більш-менш стабільною. Проте незабаром очікується щорічне сезонне підвищення попиту — подейкують навіть, що ціна на цукор може підстрибнути до десяти гривень за кілограм.

— Сезонне зростання цін на цукор ми спостерігаємо щорічно, — розповідає Лариса Васенюк із відділу цінової політики управління економіки Рівненської облдержадміністрації, — але він не коштуватиме десять гривень. Адже в Держрезерві є запаси цукру за ціною 3,50-3,58 гривні. Нині тривають торги, і незабаром він потрапить на українські прилавки. Якщо враховувати торговельну надбавку в розмірі 15%, то ціна цукру коливатиметься від 3,50 до 5 гривень. Стосовно ціни на цукор із нового урожаю, то про це поки рано говорити. Збір цукрового буряку припадає на початок вересня. Зараз у магазинах та на ринках Рівного цукор продають у середньому по 4 гривні 40 копійок. Переробкою цукрового буряку на Рівненщині займаються чотири заводи. Минулоріч працювали лише два з них — Дубенський та Бабинський. Цьогоріч, ймовірно, запрацює Корецький або Оженинський цукровий завод. — Обсяги виробництва цукру не залежать від того, на скількох заводах його перероблятимуть, а від кількості вирощеного цукрового буряку, — зазначила заступник начальника обласного управління агропромислового розвитку Надія Переходько. — Два заводи, працюючи на повну потужність, можуть цілком забезпечити область цукром.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також