Цю техніку не можна вмикати в подовжувач

2766 0

Ми у соцмережах:

Цю техніку не можна вмикати в подовжувач

Подовжувачі діляться на малопотужні (до 1 000 Вт), середньопотужні (до 2 200 Вт) і потужні — (від 2 200 Вт). Однак є побутова техніка, яку не можна підключати до подовжувача, незалежно від його потужності.

Холодильники, пральні машини та сушарки, мікрохвильова піч, кавоварка, тостер, обігрівач — це та побутова техніка, яку рекомендують завжди підключати до стаціонарної розетки. Бо вона потужна і може призвести до перевантаження подовжувача. Якщо у подовжувача немає автоматичного відключення, то він може перегрітися.

Заборона стосується і того, чи можна вмикати подовжувач в подовжувач. Досвідчені електрики попереджають, що це підвищує ризик пожежі.

Щодо комп’ютера, то варто використовувати не звичайні подовжувачі, а пристрої з мережевим фільтром і автоматичним відключенням, щоб зберегти дорогу техніку. Подовжувачі і мережеві фільтри можуть виглядати однаково, але вони різні. Обидва надають кілька розеток, але тільки мережевий фільтр захищає від стрибків напруги, має автоматичний вимикач.

Можливо, вас здивує, але відповідь на запитання — чи можна підключати телевізор через подовжувач, буде також негативною. Його потрібно живити тільки від розетки, оскільки у телевізора вилка із заземленням і подовжувач не буде досить безпечним варіантом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також