У 16 років намагалася наодинці здійснити навколосвітнє плавання

3075 0

Ми у соцмережах:

У 16 років намагалася наодинці здійснити навколосвітнє плавання

Юна американська яхтсменка Еббі Сандерленд, котра здійснювала навколосвітнє плавання, потрапила в аварію в Індійському океані. Команда, що здійснює моніторинг просування її яхти «Wild Eyes», повідомила, що з судном втрачено зв’язок. Відважна мандрівниця включила два буї, що подають сигнал тривоги. Ще один буй, який автоматично реагує на зіткнення з водою, не діє.

За наявною інформацією, яхта Еббі знаходиться поблизу острова Реюньон (Франція), який розташований неподалік від Мадагаскару. Найближче судно, екіпаж якого здатний прийти на допомогу Сандерленд, знаходиться на відстані 644 км від яхти. Перед обривом зв’язку Еббі по мобільному телефону повідомила про несправності двигуна яхти. Сандерленд намагалася стати наймолодшим жителем Землі, який здійснив одиночне навколосвітнє плавання без зупинки і без сторонньої допомоги. Спортсменка, якій 19 жовтня минулого року виповнилося 16 років, оголосила наприкінці квітня про рішення стати на якір у Кейптауні (ПАР), щоб полагодити бортовий автопілот, який вийшов з ладу. У такий спосіб вона не змогла виконати умову безупинного руху, але продовжувала одиночне навколосвітнє плавання. Сандерленд, котра мешкає в місті Саузенд-Оакс (штат Каліфорнія), стартувала на яхті з Маріни-дель-Рей на узбережжі Мексики 23 січня і планувала здійснити одиночну навколосвітню подорож за 5-6 місяців. У цей час рекорд вже встигла встановити ровесниця Еббі австралійка Джессіка Уотсон, котра завершила 15 травня своє одиночне навколосвітнє плавання, розпочате в жовтні 2009 року. Джессіка стала наймолодшою мореплавницею, котра подолала наодинці близько 23 тисяч морських миль навколо Землі. На своїй яскраво-рожевій яхті школярка пробула сім місяців одна, без сторонньої допомоги в морі. Представники австралійської влади намагалися вмовити Джессіку не здійснювати небезпечну подорож, але сміливу дівчину підтримала її родина, впевнена в тому, що вона впорається з цим нелегким завданням. Батько і мати Еббі Сандерленд так само виявилися незвичайними батьками. Вони спорядили свою дочку в одиночне плавання самі. Еббі виросла в родині професійного моряка і кораблебудівника зі своїми братами і сестрами, яких семеро. Її брат Зак встановив рекорд у 2009 році, ставши на той момент наймолодшим моряком, котрий здійснив наодинці навколосвітнє плавання. Заку було 17 років, коли він закінчив свою подорож у липні минулого року, витративши на нього 13 місяців. Після Зака Сандерленда і до Джессіки Уотсон титулом наймолодшого мореплавця навколо світу володів 17-річний британець Майк Перхем. Нагадаємо, що рекорд за віком намагається побити голландська школярка Лора Деккер, якій всього 14 років. Вона мала намір розпочати у вересні 2009 року плавання на восьмиметровій яхті «Guppy». Батьки спочатку намагалися відмовити дівчинку, але потім вона все-таки вмовила їх підтримати свій проект. Однак голландська Рада з захисту дітей рішуче виступила проти ризикованого плавання, незважаючи на те, що Лора пообіцяла самостійно займатися за шкільною програмою під час навколосвітньої подорожі, яка повинна була тривати два роки. Після заборони Лора втекла з країни і була знайдена на острові Сент-Мартен у Карибському морі.

P.S. Юну американську яхтсменку Еббі Сандерленд врятувало у віддаленій частині Індійського океану французьке рибальське судно. Про це повідомляє австралійська служба порятунку на морі. За її даними, Сандерленд залишила борт своєї пошкодженої яхти «Wild Eyes» і перебралася на французьке судно о 9.45 за Гринвічем (12.45 за київським часом). Стан яхтсменки задовільний. Про порятунок американки австралійська влада вже проінформувала її родину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також