У 2019 дороги ремонтуватимуть… швидше

2614 0

Ми у соцмережах:

У 2019 дороги ремонтуватимуть… швидше

Трохи більше 280 млн грн Рівненщина цього року вперше отримала з державного бюджету на ремонт доріг місцевого значення, тобто переважно тих, які сполучають районні центри із селами. Використати всі гроші область не встигла, тож до державного бюджету повернеться близько 10% від цієї суми.

На кінець листопада, за офіційним повідомленням Кабміну, Рівненщина використала тільки 79% виділених на ремонт доріг місцевого значення коштів. Показник не найгірший у країні, проте, наприклад, сусідні Волинь та Львівщина ще до грудня встигли відремонтувати доріг на близько 90% від запланованого. Посадовці Рівненської ОДА такий «непоспіх» пояснюють тим, що тільки цього року обласним адміністраціям було передано у підпорядкування дороги місцевого значення, якими раніше опікувалася Служба автомобільних доріг. Мовляв, поки тривав процес передачі і визначалися, який департамент ОДА має проводити тендери, з оголошенням останніх запізнилися.

— Аби використати якнайбільше коштів, ми робили «перекидки» між об’єктами: на ті, де підрядники встигли зробити більше робіт, аніж було передбачено договором, виділили більші суми, аби розрахуватися із фірмами, — коментує директор обласного департаменту будівництва Ярослав Мазярчук. — Яка сума невикористаних коштів повернеться до держбюджету — поки сказати не можу. Ми навіть у вихідні працюватимемо, аби підсумувати все зроблене і підрахувати суму. Але як мінімум на 90% виконання у нас є.

У 2019 році Рівненщина отримає ще більше на ремонт доріг місцевого значення — близько 351 млн грн. Як зазначає п.Мазярчук, наступного року ремонтуватимуть дороги швидше, бо частину тендерів уже оголошено, а інші розпочнуть проводити вже з Нового року, оскільки проектно-кошторисна документація на дороги готова. Тож у квітні, зазначає п.Мазярчук, розпочнуть повноцінно асфальтувати місцеві дороги. Кошти, як і цього року, між районами розподілять рівномірно.

Додамо, що наступного року Рівненська область отримає сотні мільйонів гривень і на ремонт доріг державного значення. Зокрема, на північну об’їзну Рівного, яка має сполучити траси Київ-Чоп та Рівне-Луцьк. Частину об’їзної ремонтуватимуть, а частину мають збудувати. Окрім того, білоруська компанія продовжить капремонт ділянки траси на Луцьк — від Луцького кільця у Рівному до Азотівського у Карпилівці. А поки білоруси кластимуть асфальт, Служба автодоріг затверджуватиме проект нового капремонту цієї дороги. У планах — перебудувати ділянку від Азотівського кільця до Бронників, яка на сьогодні має лише дві смуги та є горбистою. Як зазначив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Рівненській області Микола Козачок, цю частину дороги не тільки розширять до чотирьох смуг, а й зрівняють усі горби.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також