У Білоножка зупинилось серце

2321 0

Ми у соцмережах:

Віталій Білоножко у 2021 році Фото: скріншот

Сьогодні помер народний артист України Віталій Білоножко.

У червні 2023 року співак відсвяткував 70-річний ювілей та публічно не скаржився на проблеми зі здоров'ям. Причину смерті у коментарі Gordon.ua назвала його дружина та партнерка по сцені Світлана Білоножко. За словами співачки, Віталій Білоножко був у лікарні, де в нього зупинилося серце. Подробиць захворювання артиста вона не озвучила. Пізніше буде оголошена інформація про час та місце прощання з виконавцем. 

За пів року до смерті в інтерв'ю виданню expres.online Віталій Білоножко розповів, що після початку повномасштабної війни в Україні почав багато курити.

- Ми живемо за містом, на березі Дніпра. Не раз над нашим будинком вибухали ракети. Уламки однієї з них навіть упали в 150 метрах. На щастя, нічого не пошкодивши. Але з того часу я став ще більше курити, - говорив артист у червні 2023 року.

Віталій Білоножко вважається одним із "корифеїв" української естради. Серед його популярних пісень - "Яблуневий туман", "Там, де двоє зустрічаються", "Чарівниця", "Цінуймо любов", "Ти, земле моя", "Твоє ім'я", "А була любов", "Не лукав", "Налий вина" та інші. Разом із дружиною Світланою Білоножкою у 1999 році він організував фестиваль сімейної творчості "Мелодія двох сердець", де брали участь українські артисти зі своїми родичами.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Віталій Білоножко залишався у Києві, тоді як жіноча частина його родини виїжджала на Закарпаття. Сам він намагався вступити до лав тероборони, але йому відмовили. В інтерв'ю Білоножко говорив, що вдома він має автомат, карабін, помпову рушницю і пістолет, тому "готувався зустрічати" окупантів.

Білоніжко родом із Сумщини, але його батько похований у Соледарі: сьогодні його могила зруйнована. У Бахмуті жила сестра артиста, її будинок було повністю зруйновано внаслідок обстрілу. Жінка із сином евакуювалася через Краматорськ за кілька днів до того, як Росія завдала ракетного удару по вокзалу та вбила 61 людину.

- Не раз думаю про свій сьомий десяток років. Вичерпався ти, хлопче, від пандемій і війни, підпалений втратами найрідніших і найвірніших друзів... Ніколи не заживе в мене рана від втрат наших мужніх і переможних воїнів-захисників. Щемить серце від палаючого полотна життя останніх років в улюбленій країні. Сумно на душі мені від втрат і пробиває занепокоєння за спотворену одвічним ворогом рідну землю. Але гордість домінує за свій гідний, непохитний, непереможний у війні за свою свободу великий народ України. Буде свято і на нашій вулиці, аби тільки в серцях воно було. Слава ЗСУ та Слава Україні! - говорив Білоножко в одному зі своїх останніх інтерв'ю.

Аpostrophe


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також