У «бурштиновому» селі майстер-самоучка створив болотохід: рама - від ГАЗ, двигун - від Meрседесу

4601 0

Ми у соцмережах:

У «бурштиновому» селі майстер-самоучка  створив болотохід: рама - від ГАЗ, двигун - від Meрседесу

У Старому Селі, яке на Рівненщині називають "бурштиновим", механік-самоучка Андрій Павлович власноруч спроєктував та змайстрував “справжню грозу поліських боліт” – болотохід “TRITON”. Автомобіль проходить також по льоду і неглибокою водоймою. Розробник уже протестував своє авто, але поки не сертифікував його.

Відео з першими тесовими випробуваннями винахідник опублікував у своєму Facebook. Чоловік у коментарі Час-Дій журналістам розповів, що на всі роботи у нього пішло близько 9 місяців. Він каже, що вже давно мріяв побудувати таку техніку, яка б могла без проблем проходити через болотисту місцевість. 

На роботу майстра звернув увагу нардеп від Рівненщини Дмитро Соломчук. Політик переконаний, що завдяки таким талановитим людям Україна має автомобільне майбутнє.
Знайомтеся, це Triton. Зроблений на рівненському поліссі, у селі Старе Село Сарненського району (раніше – Рокитнівський). Таланти є, попит – є, отже в України є автомобільне майбутнє! Як вам?, – написав політик у своєму facebook.
У найближчих планах конструктора – вирішити питання з сертифікацією “TRITON”, аби збільшити географію продажу. Про серійний випуск чоловік поки не думає, за його словами для цього потрібне потужне виробництво та дороговартісна високотехнологічна техніка.
 - Річ у тім, що такою технікою можна і без документів їздити по лісових дорогах, не виїжджаючи на дороги загального користування. Якщо на такі дороги виїхати, то і штраф можна отримати“, – додав майстер-самоучка.
“TRITON” оснащений рамою, роздатною коробкою, частиною кабіни та лебідкою від ГАЗ 66. На болотоході встановлена коробка передач від Mercedes та двигун Mercedes об’ємом 2.5 л.
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також