У «червоній» зоні з маршрутки — тільки на вихід

2637 0

Ми у соцмережах:

У «червоній» зоні з маршрутки — тільки на вихід

В області до «червоної» зони віднесли Дубно, Рівненський та Костопільський райони — через надмірне зростання там захворілих на коронавірус. Відповідно, з понеділка на цих територіях обмежили рух транспорту. Зокрема, потяги тепер зупинятимуться у Дубні, але пасажирів не братимуть. Так само повинні були б діяти і «транзитні» маршрутки, які проходять через «червону» зону. А іншим — рух заборонено. Однак перевізники не послухались і дружно в понеділок вранці вийшли на звичні маршрути. На автостанції, що біля залізничного вокзалу, їх уже чекала поліція та великі штрафи.

Федір Мисюра, начальник управління інфраструктури та промисловості ОДА:

— Постановою Кабміну заборонено роботу громадського транспорту в «червоній» зоні. Тому в Рівненському та Костопільському районах на приміських маршрутах перевезення мають бути зупинені. Перевезення здійснюватимуться лише за спеціальними дозволами, які було видано ще під час карантину. Тобто можна підвозити на роботу медиків. Контролювати виконання цього рішення буде поліція та Укртрансбезпека. З сіл Олександрія, Корнин, Квасилів та інших люди можуть доїжджати до Рівного на роботу винятково легковим приватним транспортом. Бо в «червоній» зоні маршрутка може лише висаджувати пасажирів. За таким принципом працює маршрутка «Рівне-Здолбунів». Оскільки ці два міста не у «червоній» зоні, то маршрутка може брати пасажирів у Рівному та висаджувати на зупинках по дорозі до Здолбунова.

Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України»:

Це рішення влади є абсурдним. Людям з навколишніх сіл якось же потрібно добратися на роботу до Рівного. Їздитимуть попутками та за допомогою нелегальних перевізників, які набирають в салон повно людей і не сплачують податків. Оскільки усі знають реальний стан справ, то переважна частина перевізників Рівненського району вирішила бойкотувати це рішення. Але поліція зустріла усі маршрутки на автостанції, що біля залізничного вокзалу. Було виписано штрафи по 17 тисяч гривень. Тепер перевізники гуртуються, щоб проводити акції протесту.

Оксана Юрченко, речниця патрульної поліції Рівненщини:

Оскільки Кабмін заборонив маршрутні перевезення у «червоній» зоні, то їх не повинно бути. Коли наші екіпажі помічають маршрутки з червоної зони, то складають на водіїв адміністративні протоколи. Зокрема, складено протоколи на маршрутки «Рівне-Корнин» та «Рівне-Городок». Тепер ці адміністративні протоколи має розглянути суд. Окрім цього, водії усі попереджені про відповідальність, якщо вони будуть перевозити пасажирів з «червоної» зони.

Нагадаємо, що карантинні зони державна комісія з ТЕБ та НС переглядає раз на два тижні. Наступний перегляд обмежень заплановано на 28 серпня.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також