У чотирьох дітей школи, де померла вчителька, знайшли менінгококову інфекцію – вчора почали масштабнішу перевірку

2437 0

Ми у соцмережах:

У чотирьох дітей школи, де померла вчителька, знайшли менінгококову інфекцію – вчора почали масштабнішу перевірку

Минулого тижня спеціалісти Рівненського обласного лабораторного центру МОЗ підтвердили, що у померлої 23-річної вчительки початкових класів 23-ї школи була менінгококова інфекція серогрупи В.

Щоб виявити носіїв інфекції, обстежили 81 людину (55 дітей та 26 дорослих), які контактували з хворою: родичів, друзів, колег та учнів, повідомляє лабораторний центр.

Збудник менінгококової інфекції виявили у чотирьох дітей. Інфекціоніст їх оглянув та призначив етіологічне лікування з подальшим контрольним бактеріологічним обстеженням.

Як зазначають спеціалісти, неможливо встановити, хто інфікувався першим: діти чи вчителька, у якої був стрімкий розвиток хвороби.

Вчора лабораторний центр розпочав обстеження інших школярів 23-ї школи. Про це спеціалістів попрохали занепокоєні батьки. Результати досліджень будуть за три дні.

Лабораторний центр нагадує, що збудник менінгококової інфекції – бактерія, яка дуже нестійка в зовнішньому середовищі і гине майже одразу при температурі повітря нижче 25°С та ультрафіолетовому опроміненні. Заразитись можна при дуже тісному контакті з носієм інфекції або хворим. Проведення в приміщеннях звичайного вологого прибирання та провітрювання гарантує знищення збудника.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також