У депутата відбирають депо. Бо військове

1855 0

Ми у соцмережах:

У депутата відбирають депо. Бо військове

Пожежне депо на вулиці Семидубській, 12-А у Дубні уже четвертий рік як власність бізнесмена Віктора Богомаза, який заодно є депутатом Дубенської міської ради та керівником фракції «Громадянська позиція». Купив депо обранець у 2013 році на аукціоні і заплатив за 293 м.кв. 187 тис. грн., тобто 638 грн за «квадрат». Депо, як можна знайти в офіційних документах міськради, пан Богомаз планував переобладнати під магазин. Але через судовий позов обласної прокуратури нічого робити не став.

Позов прокурори підготували ще у 2015 році, а минулого тижня Дубенський міськрайонний суд нарешті ухвалив рішення у справі, зобов’язавши міську раду визнати договір купівлі-продажу недійсним та повернути депо у комунальну власність міста.

Віктор БогомазВ офіційному повідомленні прокуратури йдеться, що до суду вона звернулася «з метою захисту державних інтересів та майнових прав територіальної громади».

Як виявилося, йдеться зовсім не про те, що, можливо, будівля була продана задешево чи на неї були якісь інші плани громади. Прокуратура посилалася на факт, що депо не було у 2007 році включено до розпорядження Кабміну з переліком об’єктів Міноборони, які можна відчужувати. А до 2009-го депо на Семидубській належало саме Міністерству оборони. Свого часу у будівлі навіть планували облаштувати житлове приміщення на чотири квартири, але грошей у військовиків не вистачило і вони передали приміщення на утримання міській раді.

Рішення дубенського суду чинності ще не набрало. Депутат Богомаз коментувати справу відмовляється, проте, ймовірно, таки подаватиме апеляцію. 14,5 сотки землі під депо він, додамо, орендує у міста.

Міський голова Дубна Василь Антонюк:

— От що доброго зробила прокуратура? На чию сторону вона стала? Для себе ще одну галочку поставила? Те депо розкрали, коли воно ще було на балансі Міноборони — лишилися самі стіни, які хіба безпритульних цікавили. Ми продавали будівлю, щоб не розвалювалася і щоб отримати кошти у міський бюджет, на який покладають все більше зобов’язань і ресурсів якого не вистачає. Підприємець зараз принаймні прибирає територію. А як рішення суду набере чинності, вимагатиме компенсації сплачених коштів. Де їх взяти?

Зазначимо, що Віктор Богомаз є співвласником кількох підприємств: «Вюсан», що спеціалізується на нерухомості та роздрібній торгівлі, будівельної компанії «Житлобудінвест» та товариства «Козинагропромтехніка», яке виготовляє вікна, двері та займається сільським господарством.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також