У Дубні бунтували медики, яким не платять зарплатню

2945 0

Ми у соцмережах:

У Дубні бунтували медики, яким не платять зарплатню

Декілька годин, проведених під стінами Дубенської районної ради, не дали результатів, голова райради Олександр Козак не вийшов до людей. Тепер працівники райлікарні звертатимуться за допомогою до президента.

Працівники Дубенської центральної районної лікарні знову доведені до відчаю, повідомляє Дубенський інформаційний портал. Через кількамісячну відсутність заробітної плати, персонал райлікарні влаштував під стінами Дубенської районної ради та райдержадміністрації мирний протест. Згідно з даними Дубенської районної державної адміністрації, заборгованість по заробітній платі на момент протесту становила 9 млн 600 грн.

«На носі 1 вересня. Люди відпрацювали, пішли додому і мають отримати зарплату. От ми прийдемо в магазин, аптеку, комунальну службу, газ, електрику – і що ми скажемо, на хрестик візьмемо? Демидівка отримує, Млинів отримує, місто отримує і лише в нашій лікарні така ситуація. Є якісь договори, угоди – ми це все знаємо, але ми ж за це не розрахуємося у магазині. Є влада, яка повинна вирішити питання фінансування і все», – зазначив голова профспілки Володимир Крохмаль.

Працівники райлікарні просили зібрати сесію і передати заклад на баланс міста. Водночас у Дубенській міській раді відбувалася позачергова сесія. Депутати вже вкотре підтримали звернення працівників ЦРЛ, які на зборах висловили готовність змінити власника – за це проголосували негативно лише 3 з 80 присутніх медиків.

Медики вирішили надіслати звернення новообраному нардепу від округу Олександру Аліксійчуку та президенту України Володимиру Зеленському. А також прийти колективом на наступну сесію районної ради, яка, згідно з словами голови РДА Юрія Парфенюка, запланована на 16 серпня, і переконати депутатів погодити передачу Дубенської центральної районної лікарні на баланс міста.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також