У Дубно поклали в лікарню ще одну вагітну з підозрою на коронавірус (ДОПОВНЕНО)

12092 0

Ми у соцмережах:

У Дубно поклали в лікарню ще одну вагітну з підозрою на коронавірус (ДОПОВНЕНО)

Нам стало відомо, що в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ поступила вагітна жінка з підозрою на коронавірус.

Жінка перебуває на 31-му тижні вагітності. В неї підозрюють COVID-19 і проводять тестування. Поки що її стан не погіршився, пологова діяльність не розпочалася.

За однією з версій, вона відвідувала Почаїв і могла контактувати з хворим на коронавірус священником. 

 - Підтвердити чи спростувати цю інформацію я не можу, - прокоментував головний лікар Радивилівської ЦРЛ Федір Стецюк. - Ми направили вагітну в Дубно з підозрою, оскільки вона мала певний анамнез, і ми керувалися протоколами МОЗ. Поки що результати її тестування невідомі.

Також серед пацієнтів, у яких підозрюють коронавірус, - нібито «пєвчий» з Почаєва, який проживає на Радивилівщині. Цієї інформації п.Стецюк теж підтвердити не може. Каже, що станом на сьогодні в Радивилівському районі 11 хворих на коронавірус на самоізоляції. Ще в шістьох осіб його підозрюють. Вони теж на самоізоляції до встановлення результатів тестування.  

Нам вдалося зв'язатися з головним санітарним лікарем області Романом Сафоновим. 

 - Інформація про Почаїв не відповідає дійсності, - коротко прокоментував він.

Як пише ZAXID.NET в місті Почаїв, з яким по сусідству знаходиться Радивилівський район, оголосили карантин і закрили на в’їзд і виїзд із 10-ї години 21 квітня.

Таке рішення ухвалив на позачерговому засіданні Кременецький районний штаб із надзвичайних ситуацій після того, як за останню добу кількість хворих на коронавірусне захворювання в Почаєві зросла на 13 осіб.

«Населення Почаєва визнано повністю контактним. Настільки велика кількість контактних осіб, що ми вже просто не може порахувати і відстежити. Вчора підтвердили коронавірус у священника парафіяльної церкви. І за нашими даними, з цією церквою контактувало майже все місто», – заявив глава Кременецької районної ради Володимир Стефанський в коментарі ТСН.

17 квітня у Почаївській лаврі зафіксували масштабний спалах коронавірусу. Хворобу виявили у трьох священнослужителів УПЦ МП та п'ятьох хористів.

Від початку спалаху керівництво лаври відмовилося співпрацювати з лікарями і дозволило лише дезінфікувати прилеглі території, без доступу до храму. В лаврі також пообіцяли надати списки осіб, які контактували з інфікованими, але досі цього не зробили. Тож наразі встановити точну кількість хворих складно.

Після цього Почаївська лавра порушила карантин під час Великоднього богослужіння. При цьому, згідно із попередніми домовленостями, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов і правил карантину – парафіяни мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також