У голови облради вимагають виключити з конкурсної комісії прихильників головного лікаря Зими

3286 0

Ми у соцмережах:

Обраний до комісії від обласної лікарні Анатолій Мельничук

Троє депутатів облради сьогодні підписали звернення до голови Рівненської облради Олександра Данильчука з вимогою не допустити до участі у конкурсній комісії, яка обиратиме головного лікаря обласної клінічної лікарні, трьох членів, чиї прізвища було подано від імені колективу.

Як ми уже писали, від обласної лікарні до комісії потрапили прихильники Івана Зими, які відкрито виступали проти його найбільшого конкурента на посаду – обласного депутата та головного лікаря Здолбунівської ЦРЛ Владислава Сухляка.

Йдеться про завідувача відділення анестезіології Анатолія Мельничука та заступниць головного лікаря Тетяну Бабич і Ларису Обуховську, яких обрали на зборах колективу 18 квітня, наступного дня після того, як голова облради оголосив конкурс на посаду головного лікаря.

Депутати, які підписали звернення до голови, підмітили, що у протоколі зборів зазначено, що присутнім був 191 член колективу, а відповідно до українського законодавства, щоправда, датованого ще 80-ми роками минулого століття, на загальних зборах колективу має бути більше 50% працівників.

В обласній лікарні на сьогодні працює більше 1700 людей.

Депутати у зверненні зазначили, що звернуться до правоохоронців, якщо Олександр Данильчук не відреагує.

- Наявність у головного лікаря трьох своїх «штиків» у комісії значно розв’язує йому руки: йому лишається долучити ще два голоси членів комісії – і обраний, - коментує один із підписантів звернення до голови облради, депутат Богдан Файфура. – У кабінет до Лариси Обуховської, як розповідають, почергово заходили люди – так і провели збори. Звісно, відділення могли прислати делегатів, але вони мали би бути відповідно представлені у протоколі. В онкодиспансері, коли проводили збори колективу, вивісили оголошення, вирішували, яка процедура буде. А про збори в обласній лікарні навіть не знав орган управління, тобто обласна рада. Окрім того, за одного з обраних членів, Анатолія Мельничука, проголосував 191 член колективу зі 191 присутнього. Це не конфлікт інтересів?

Іван Зима говорити про збори свого колективу не захотів, зазначивши, що на них не був. Лариса Обуховська коментувати по телефону відмовилася, додавши, що зможе надати коментар наприкінці тижня.

До слова, постанова Кабміну, яка регламентує порядок обрання головних лікарів медзакладів, не деталізує, як мають проходити збори трудових колективів, на яких обирають членів конкурсної комісії.

Проте передбачає, що комісія працювати не припинить, якщо виключити трьох її членів. Головне, щоб на засіданнях було дві третини членів, тобто шестеро.

За словами юриста обласної ради Богдана Гречка, вимагає присутності понад 50% членів колективу на зборах законодавство, яке не змінювали з 80-х.

Але обласна лікаря могла ухвалити внутрішнє положення, яке передбачає інший порядок проведення зборів, зокрема, там могли раніше делегувати представників відділень. У документах посадовці облради ще будуть розбиратися.

Зазначимо, що заяви від претендентів на посаду прийматимуть до 8 травня, а конкурс відбудеться 14-го.

Нагадаємо, що обирають головних лікарів дев’ятеро членів комісії: троє депутатів, троє представників громадських організацій та троє делегатів від самого комунального закладу.

Перші шість членів – незмінні протягом року, а ось трьох членів колективу обирають після оголошення конкурсу –  на загальних зборах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також