У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

811 0

Ми у соцмережах:

У Гощі розвивають високотехнологічну птахоферму

Високотехнологічний цех з інкубації яєць використовує у своїй роботі ТОВ «Хайчікен», що у Гощі.

Потужність одноразової закладки в 57 тисяч яєць. Для цього придбали обладнання бельгійського виробництва - потужна бізнес ідея. Процес повністю автоматизований – спеціальні датчики зчитують інформацію зі шкарлупи, щодві години яйця змінюють кут нахилу. Є обладнання для відновлення функцій фертильності, інкубатори для вакцинації курчат, спецавтомобілі для їх перевезення.

- Виробництво повністю передбачуване. Таких інкубаторів у світі – одиниці. Ми і екскурсії влаштовуємо для іноземців, - розповідає власник підприємства Олег Гривківський.

Річна потужність становить понад 6 млн курчат. Це повністю забезпечує потреби господарств підприємства у молодняку птиці. Крім того, товариство реалізовує курчат бройлера іншим птахопідприємствам області. Нині у планах компанії – розширити свої потужності з виробництва бройлерів.

ТОВ «Хайчікен» входить до групи компаній «Полісяночка», у складі якого працює п’ять підприємств у Рівненському районі. Спеціалізуються на рослинництві, комбікормах, птахівництві. Таким чином компанія налаштувала замкнутий цикл виробництва, повідомляє Рівненська ОДА.

Нині на підприємстві триває процес повного переходу на тверде паливо. З весни розпочали виготовляти пелети для власних потреб.

- Це економічно активна компанія нашого регіону. Завдяки інвестиціям підприємства розширюють виробництво, збільшують обсяги продукції та впроваджують європейські стандарти якості. Більше того, «Полісяночка» - одна з перших компаній, котра долучилася до формування гуманітарної допомоги населенню Чернігівщини. Ми можемо пишатися такими підприємствами, - зазначив Ігор Тимошенко, який разом з директоркою департаменту агропромислового розвитку ОДА Надією Переходько ознайомились з роботою птахоферми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також