У Гурбах заклали наріжний камінь під будівництво нового храму

1144 0

Ми у соцмережах:

У Гурбах заклали наріжний камінь під будівництво нового храму

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній 21 червня 2020 року звершив закладення наріжного каменю під будівництво храму на честь святителя Спиридона Тримифунтського у Свято-Воскресенському Гурбинському монастирі у Здолбунівському району.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, намісник обителі архімандрит Онуфрій (Ляда), братія монастиря та запрошене духовенство.

У своєму першосвятительському слові до вірян Предстоятель висловив щиру подяку керуючому Рівненською єпархією та вірянам, які невпинно трудяться для нашого спільного майбутнього в незалежній державі з незалежною помісною Православною Церквою України.

Блаженнійший Митрополит Єпіфаній вручив іменний хрест Предстоятеля наміснику архімандриту Онуфрію та протоієрею Ігорю Кочеруку. А також відзначив меценатів та медиків нагородами: орденом святого Миколая Чудотворця — Дмитра Соломчука, Романа Куриса, Віктора Шакирзяна, Анатолія Грицюка; відзнакою святого великомученика і цілителя Пантелеймона — Івана Зиму; медаллю святого архістратига Михаїла — Петра Мосійчука та Дацюка Олега; благословенною Грамотою з відзнакою — Віталія Суховича, Ларису Верещук, Володимира Лазарчука, Володимира Величка та Федора Самсонюка.

Предстоятель, архієреї та духовенство звершили заупокійну літію й спільно з вірянами вшанували пам‘ять всіх, хто віддав своє життя за віру православну та за незалежність України.

За інформацією Рівненської єпархії ПЦУ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також