У холоди рівнян зігріватимуть теплові намети з гарматами

1665 0

Ми у соцмережах:

У холоди рівнян зігріватимуть теплові намети з гарматами

На площі Перемоги у Рівному з’явився каркас величезного намету площею 500 кв. м, в якому мешканці зможуть перебувати цілодобово, якщо в їхніх оселях раптово зникнуть світло та тепло. Обігрів забезпечать теплові гармати. Намет на прохання міської влади надали благодійники — організація Remar S. O. S. Окрім цього, у різних мікрорайонах Рівного планують розмістити принаймні ще два-три намети, але уже менших за розмірами. А площу Перемоги для найбільшого обрали саме тому, що в цій частині міста оселилося багато переселенців.

Пол Вайт, представник організації Remar S. O. S:

— Тут буде тепло, тут будуть вам раді й забезпечать їжею. Також тут можна буде отримати допомогу, зокрема медичну, для рівнян і переселенців. Не можу чітко визначити спроможність цього намету, але потенційно — це тисячі людей. Ми працюємо з 72 країнами світу, починали з допомоги наркозалежним, а нині — біженцям. Дехто з наших представників ще з 2014 року працює на Донбасі. У нас є досвід побудови таких великих наметів, два ми вже встановили в Чернівцях для прийому переселенців і з допомогою волонтерів годували тисячі людей щодня.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Ми будемо ставити намети у мікрорайонах «Північний» та «Ювілейний» і в центральній частині міста. Це будуть місця для збору мешканців громади у разі потреби зігрітися, напитись гарячого чаю, отримати доступ до електроенергії, щоб зарядити телефони, павербанки.

Спочатку відкрити три намети планували з 1 листопада. Та як повідомили у пресслужбі міської ради, наразі ідею відтермінували — через відносно теплу погоду надворі. Тож, імовірніше, це відбудеться уже після початку опалювального сезону, коли настануть справжні холоди.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також