СБУ затримала киян, які передавали ворогу координати столичних ТЕЦ

960 0

Ми у соцмережах:

СБУ затримала киян, які передавали ворогу координати столичних ТЕЦ

У Києві нейтралізували російську агентурну групу, яка збирала інформацію про геолокацію об'єктів Сил оборони та критичної інфраструктури у столичному регіоні.

 Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Особливу увагу інформатори РФ приділяли місцям розташування українських військових підрозділів, зокрема Нацгвардії, теплових електростанцій та залізничних вузлів.

Вони фотографували об'єкти, передаючи у РФ матеріали з позначками на електронних картах і детальним описом прилеглої території. Отриману інформацію окупанти планували використати для серії ракетних ударів по Києву впродовж підготовки до опалювального сезону.

Зібрані дані інформатори передавали окупантам через анонімні Telegram-канали. За кожен такий «звіт» вони отримували «винагороду» розміром 5 тисяч у гривневому еквіваленті.

За даними слідства, агентурну групу сформував кадровий співробітник управління ФСБ у Ростовській області Росії після початку повномасштабного вторгнення. До її складу входило четверо жителів Києва.

Для конспірації вони отримали оперативні псевдоніми, зокрема «Y», «Шаман» і «Нарік».

Трьом зловмисникам повідомили про підозру за фактом державної зради, скоєної в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). За це загрожує до 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі суд відправив їх під варту.

Ще один фігурант отримав підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). За це загрожує від 8 до 12 років ув'язнення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також