У крокодила також свято

1938 0

Ми у соцмережах:

У крокодила також свято

Двометровий нільський крокодил від Анжеліки Варум, який з цьогорічної весни живе у Рівенському зоопарку, має шанс переселитись на кілька днів у більш пристойні умови, ніж дотепер. Спочатку його поселили у недосяжний для очей відвідувачів зоопарку тісний скляний ящик, сподіваючись до липня завершити для крокодила обладнання окремої кімнати з водоспадом і басейном у приміщенні акватераріуму.

Рівенського Гену випустять... на вулицю Двометровий нільський крокодил від Анжеліки Варум, який з цьогорічної весни живе у Рівенському зоопарку, має шанс переселитись на кілька днів у більш пристойні умови, ніж дотепер. Спочатку його поселили у недосяжний для очей відвідувачів зоопарку тісний скляний ящик, сподіваючись до липня завершити для крокодила обладнання окремої кімнати з водоспадом і басейном у приміщенні акватераріуму. На жаль, досі ця кімната залишається необлаштованою — отримати нове і більш просторе приміщення крокодил зможе лише у вересні. Втім, щоб врешті жителі міста змогли побачити нового мешканця зоопарку, його на свята переселять... на вулицю, у новенький, обладнаний басейном дерев’яний вольєр. Таке «свято» для нього настане лише за умови сприятливої погоди. Адже при температурі, нижчій за +8 градусів, до якої може опускатися в серпні стовпчик термометра вночі, здоров’я рівенського Гени може похитнутися.

Павичів не долічитись? Умови перебування деяких тварин цього року в Рівенському зоопарку стали значно вільнішими. Ми вже розповідали про новий вольєр під назвою «Бабусин дворик», у який діти можуть заходити і навіть гладити тварин. Увесь сезон бродять на волі — по доріжках зоопарку, де ходять люди — павичі. Щоправда, поки що невідомо, чи в результаті такого експерименту зоопарк узагалі не залишиться без цього виду птахів. Адже з випущених на волю 18 павичів, працівники зоопарку десяти поки що долічитись не можуть. Утримуються віднедавна без кліток у Рівенському зоопарку і єноти. Для цих тварин збудували тут спеціальний дерев’яний вольєр у вигляді огорожі висотою близько півметра. А улюблене місце єнотів у ньому — на дереві.

Левенята ще біля мами Зоопарківська родина продовжує зростати. Місяць тому народилися у ній дві лами: чорна та біла. Вони вже чималенькі, тому не ховаються біля мами, а вільно пересуваються по вольєру, тож деякі відвідувачі зоопарку вже встигли їх побачити. Минулої неділі в зоопарку з’явилося на світ також двоє левенят. Десь через два-три тижні, якщо буде тепло, вони виходитимуть грітися на сонечко.

Зоопарк — місце популярне Те, що Рівенський зоопарк користується популярністю у жителів нашого міста та гостей, свідчить хоча б той факт, що кількість його відвідувачів за цей рік зросла майже вдвічі. Так, наприклад, за минулий сезон у зоопарку побувало близько 60 тисяч людей, а цього року лише до серпня вже понад 100 тисяч. Директор зоопарку Олег Павлюк пояснює такий наплив відвідувачів кількома причинами. По-перше, у зоопарку стали частіше з’являтися нові тварини, по-друге, більш привабливими стали їхні вольєри. Покращилося також транспортне сполучення з зоопарком. Ще одне нововведення, яке, на думку Олега Павлюка, повинно привабити відвідувачів, з’явилося тиждень тому: повністю змінився дизайн зоопарківського квитка. Тепер він кольоровий, на ньому — фото з зображенням тварин, які мешкають у зоопарку. І ще один плюс для відвідувачів дитячого віку: квиток можна не лише зберігати на згадку, а й використовувати як закладку до книги. — Вартість поліграфії кожного квитка обійшлася нам у 60 копійок. Заплатити їх ми змогли, розміщуючи на звороті квитка рекламу різних рівенських фірм, — обгрунтував своє «ноу-хау» Олег Павлюк.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також