У Квасилові зникає вода, бо трубу роз’їло болото

1409 0

Ми у соцмережах:

У Квасилові зникає вода, бо трубу роз’їло болото

Вчора у селищі Квасилів, що поблизу Рівного, знову припинилося водопостачання. Від початку року це вже третій випадок, коли частина мешканців селища змушені до своїх осель носити воду відрами. Логічно, що люди в усьому звинувачують «Рівнеоблводоканал». Фахівці цього підприємства кажуть, що проблема у зношеній ділянці водоводу в районі Нового Двору. Щоб аварійних ситуацій більше не виникало, щойно дозволять погодні умови, проблемну трубу обіцяють замінити на нову.

— Поточні ліквідації поривів, які ми зараз проводимо, на жаль, комплексно проблему не вирішують, — каже головний інженер «Рівнеоблводоканалу» Андрій Грухаль. — Щоб подібних аварійних ситуацій більше не виникало, на тій ділянці, аж до вулиці Корнинської, що в Новому Дворі, потрібно повністю замінити зношену частину водоводу на нову поліетиленову трубу. Її загальна протяжність близько 350 метрів. Всі необхідні матеріали вже закуплено. Але почнемо роботи тоді, коли дозволять погодні умови. Зараз надворі відлига. Ускладнює ситуацію і болотиста місцевість, через яку цей водопровід пролягає. По багнюці спецтехніка, яка потрібна для таких масштабних робіт, туди просто не заїде. А взагалі плануємо висипати там дорогу, аби у разі потреби не діставатися до трубопроводу через приватну територію, як це доводиться робити зараз. Оскільки на генплані дорога там зазначена, а фактично її немає.

Також, як каже пан Грухаль, щоб мінімізувати незручності від аварійних відключень, працівники підприємства на час ремонтних робіт тимчасово перепідключали частину споживачів Квасилова на інший водопровід. Таким чином, без води були не всі мешканці селища, а лише ті, хто живе у багатоквартирних будинках вище четвертого поверху. Для решти ж, за їхніми заявками, організовували підвезення питної води двома спецавтомобілями.

Нагадаємо, що перша аварійна ситуація із трубою, якій понад 40 років, сталася 6 січня. Тоді, кажуть на підприємстві, аварійні бригади водоканалу працювали цілодобово. Навіть у святкові дні. Однак селище все одно кілька днів було без нормального водопостачання.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також