У лісівників сьогодні свято, але вони не святкують

996 0

Ми у соцмережах:

У лісівників сьогодні свято, але вони не святкують

Щороку у третю неділю вересня в Україні відзначають День працівника лісу. Втім, працівники Рівненського обласного управління лісового господарства відмовилися від святкування.

Цьогоріч професійне свято для них затьмарене втратою двох колег, які загинули у війні з росією, – верстатника деревообробних верстатів ДП «Клесівський лісгосп» Анатолія Саратова та навалювальника-штабелювальника нижнього складу ДП «Висоцький лісгосп» Петра Полюховича.

А 142 працівники лісового господарства Рівненської області сьогодні у лавах Збройних сил України боронять країну від ворога.

З початку повномасштабної війни держлісгоспи Рівненщини разом з профспілковими комітетами надали для ЗСУ, тероборони, інших формувань, а також колегам, які постраждали від військової агресії, та вимушено переміщеним особам допомоги (включно з лісопродукцією) на загальну суму майже 35 млн.грн.

Також вони продовжують реалізацію програми президента України «Зелена країна», яку розпочали минулої осені. Навесні в області висадили 24 млн 752 тисячі сіянців сосни та дуба у рамках реалізації президентської ініціативи, створили 225 га нових лісів на землях, де їх раніше не було. Загалом, посадили понад 3 тисячі гектарів лісових культур ( 107,5% до плану), доповнили 2 тисячі гектарів минулих років, провели догляд за лісовими культурами на площі 3140 гектарів ( 118,8 % до плану), заготовили більш як півтори тони лісового насіння.

Усі працівники лісового господарства в цей час працюють з подвійним навантаженням – за тих, хто на фронті, та за своїх колег, які поки в тимчасовій окупації.

За 8 місяців цього року лісівники Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 500 млн грн податків і зборів (це на третину більше ніж у 2021 році), 123,4 млн грн Єдиного соціального внеску (на 23% більше відповідного періоду минулого року). Окрім того, лісогосподарські підприємства є основними донорами місцевих бюджетів, до яких з початку року вони відрахували понад 170 млн грн., що на 14 млн грн більше відповідного періоду минулого року, повідомила пресслужба Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також