У людей не було шансів заховатися: деталі обстрілу Херсона росіянами

857 0

Ми у соцмережах:

У людей не було шансів заховатися: деталі обстрілу Херсона росіянами

Сьогодні просто під час промови кривавого диктатора путіна про «Мы не воюем с народом Украины» рашисти розстрілювали мирний Херсон і Очаків з реактивних систем залпового вогню.

В Херсоні ворог вдарив по житлових кварталах, об’єктах критичної інфраструктури, дитячому садочку, лікарні, приватних гаражах і автівках.  Декілька будинків отримали суттєві пошкодження, в багатоквартирних – внаслідок прямого влучання палає кілька квартир. Обстріляно місцевий ринок і зупинку громадського транспорту. Просто серед вулиці, у власних домівках та на робочих місцях мирні мешканці Херсону отримували поранення і вмирали. На даний момент відомо про 6 загиблих і 12 поранених. Дані уточнюються.  В Очакові окупанти продовжили обстріл портової інфраструктури, поранено 1 цивільну особу. Масштаби руйнувань уточнюються.

Найімовірніше, ворог випустив по місту одразу два касетні залпи з БМ-21 "Град". Про це в ефірі 24 Каналу розповів херсонський активіст Володимир Молчанов.

За словами співрозмовника, загалом окупанти обстріляли одразу кілька районів Херсона. Серед них Миколаївське шосе, площа Перемоги, район залізничних мостів і далі на північ – поблизу Новомиколаївського шосе.

- Обстріляли житлові будинки, там також загинула жінка. Двоє загиблих на зупинці. Це дані, які зараз відомі. Є також і поранені, розповів Володимир Молчанов.

Він підкреслив, що поряд з цією зупинкою є підземний перехід. Його було б достатньо людям, аби заховатися від обстрілу, але якби в них був на це час.

- Цього часу не було, аби ці 50 метрів від зупинки до переходу пробігти. Адже між крайніми запусками в залпі "Граду" минає трохи більше як 10 секунд,пояснив херсонський активіст.

Крім того, вони й летять дуже швидко. Тож звук запуску не надто випереджає приліт самого снаряду. Тож на те, щоб кудись заховатися, є буквально декілька секунд.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також