У місті бракує парковок — рівняни їх роблять самі

1602 0

Ми у соцмережах:

У місті бракує парковок — рівняни їх роблять самі

Знайти вільне місце, де можна без штрафу залишити авто, у центральній частині Рівного не так вже й просто. Тож чимало водіїв паркуються де вдасться — у чужих дворах, на тротуарах та навіть газонах. Зробити комфортні умови біля свого будинку на вул. Степана Бандери, 28 готова власним коштом рівнянка Тамара Кондратюк, аби тільки чиновники дозвіл дали.

Заради цього на минуле засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху приходив її чоловік:

— У нас там є комерційні приміщення в цьому будинку на першому поверсі. Ми б хотіли з іншими сусідами зробити парковку поряд. Якщо місто не зробить, то ми готові за свої кошти зробити! Відстань дозволяє. Потрібно тільки дозвіл, щоб все було законно і правильно. А якщо буде бажаючих більше — можна зробити парковку у поздовжній кишені не лише біля нашого будинку, а й далі, там підприємців ще 5–7 є. А то автомобілі паркуються на тротуарі і в двір заїжджають, поряд знаходиться архів.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління архітектури та містобудування:

— Ми розглядали передпроєктні пропозиції на архітектурно-містобудівній раді: там було передбачено розміщення поздовжніх кишень паркування, які чергуються з місцями для озеленення. Тобто щоб було два паркувальних місця — дерево, знову два паркомісця — дерево, — це типова європейська практика, та й в Україні вже є. Кишені не будуть виступати на проїзну частину і не забиратимуть хідник. Сама вулиця магістральна, і тут доволі інтенсивний рух. Вважаю, що є сенс зберігати озеленення, а між деревами розміщувати кишені для паркування.

Віктор Шакирзян, в. о. міського голови Рівного:

— Ми даємо дозвіл, хай людина зробить ескіз, як вона це бачить. Прийде сюди на координаційну раду наступного разу, ми його погодимо і тоді запустимо в роботу.

Цікаво, що мешканці іншого будинку на цій же вулиці Степана Бандери, 34 уже облаштували місце для паркування самовільно, не питаючи ні в кого дозволу. Причому неподалік від офісу муніципальної варти, тож швидко привернули увагу інспекторів, які вже встигли їх за це оштрафувати. Нещодавно рівняни таки звернулися до чиновників за погодженням на антипаркувальні бетонні стовпчики. Але їм це не допомогло — узаконити не дозволили. Доведеться ці стовпчики демонтувати і відновити частину зеленої зони.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також