У навчальних закладах Рівненщини працюватимуть офіцери безпеки

1133 0

Ми у соцмережах:

У навчальних закладах Рівненщини працюватимуть офіцери безпеки

З наступного року у школах Рівненщини посилять заходи щодо охорони освітніх закладів.

У 37 школах області нестимуть службу офіцери безпеки, яких визначать серед працівників поліції.

- Діти повинні навчатися у безпечному середовищі. Підготовлений фаховий спеціаліст, зокрема, буде здійснювати превентивні дії, не допускаючи правопорушень, конфліктів, випадків булінгу. Крім цього, зможе оперативно реагувати на будь-які інциденти, адже він як працівник поліції матиме ширший функціонал, - зазначив в.о. голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

На першому етапі проєкту фізичною охороною забезпечать 15 закладів освіти в обласному центрі та 22 - у прикордонних районах.

Як повідомив керівник ГУ Нацполіції в Рівненській області Віктор Шанський, для здійснення ініціативи спочатку оберуть фахівців серед працівників поліції та поліції охорони. А згодом відберуть кандидатів для участі у програмі, які пройдуть профільне навчання.

Нагадаємо, про запуск проєкту офіцерів освітнього середовища повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

- За безпеку дітей має відповідати спеціально підготовлена особа, яка пройшла ретельний відбір, медичне та психологічне обстеження та спеціалізоване навчання, - наголосив міністр під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також